Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Masinile electrice Tesla au ajuns sa polueze mai mult decat un diesel?

Tesla produce masini electrice si acestea sunt laudate pentru ca sunt 100% „curate” cand vine vorba de poluare. Dar o analiza amanuntita arata ca, totusi, polueaza.

teslaTesla Model 3, care va fi vanduta, oficial, si in Romania e cam cel mai dorit automobil electric. Chiar daca nu polueaza, direct, o analiza a emisiilor de dioxid de carbon arata ca polueaza destul de mult intr-un moment crucial: productia.

Institutul IFO din Germania arata ca, in cel mai bun caz, masinile Tesla polueaza doar cu putin mai mult decat un motor diesel. De cele mai multe ori, cotele sunt mult mai ridicate. Acesta este mai mult un avertisment ca noile tehnologii nu sunt chiar rezolvarea incalzirii globale.

Conform analizei, o Tesla Model 3 produce cam 156 pana la 181 de grame de CO2 per kilometru. Un Mercedes C220d cu motor diesel produce cam 141 de grame de CO2.

Studiul IFO a pornit de la productia masinilor. Fabricarea masinilor electrice, in Germania, se bazeaza destul de mult pe puterea generata de carbuni. In alte tari, fabricile folosesc un mix de tehnologii pentru productie. Insa Germania e al treilea cel mai mare producator de masini electrice, asa ca e relevant ce sursa de energie foloseste.

Germania obtine 35% din energia sa electrica din carbune, iar incarcarea unei masini Tesla ar genera 83 de grame de CO2 per kilometru.

Aici sunt cele doua mari probleme ale masinilor electrice: nu polueaza direct, polueaza indirect prin productia de baterii si prin generarea energiei electrice necesare pentru ele. Astfel, daca se doreste oprirea emisiilor de CO2 de la masini, un pas important e generarea energiei pentru ele din surse mai curate.

 

sursa info: playtech.ro

Categorii: Actualitate, Factori poluanti | 29.08.2019 Comments Off on Masinile electrice Tesla au ajuns sa polueze mai mult decat un diesel?


Afisari: 1587

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design