Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Incalzirea globala actuala depaseste toate schimbarile climaterice de pana acum

Lumea a trecut prin diverse perioade calduroase si de racire a climei in ultimii 2.000 de ani, insa niciuna dintre acestea nu a avut o amploare asemanatoare cu incalzirea globala actuala, a confirmat o echipa internationala de cercetatori, relateaza Agerpres.

incalzire-globalaIn cadrul studiului realizat in Elvetia, climatologul Raphael Neukom de la Universitatea din Berna a analzat, alaturi de colegi din Europa si Statele Unite, seturi importante de date la nivel global care au cuprins o perioada de doua milenii si au fost stabilite pe baza valorilor de temperatura derivate din tiparele de crestere ale arborilor si recifelor de corali.

In urma studiului, cercetatorii au constatat ca nicio alta etapa anterioara de racire sau de incalzire prin care a trecut Pamantul nu a avut efect la nivel global, cu exceptia celei actuale, care a debutat odata cu revolutia industriala, in secolul al XIX-lea.

„Acest rezultat ofera noi dovezi despre natura fara precedent a incalzirii globale antropogene, in contextul ultimilor 2.000 de ani”, a notat echipa de cercetatori intr-un articol publicat miercuri in jurnalul stiintific Nature.

Oamenii de stiinta au citat ca exemplu Mica Glaciatiune, care s-a desfasurat intre secolele al XV-lea si al XIX-lea. In timp ce temperaturile cele mai scazute din secolul al XV-lea au fost observate in regiunile din centrul si estul Pacificului, zonele reci s-au deplasat catre nord-vestul Europei si sud-estul Americii de Nord pana in secolul al XVII-lea.

Categorii: Actualitate | 26.07.2019 Comments Off on Incalzirea globala actuala depaseste toate schimbarile climaterice de pana acum


Afisari: 1654

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design