Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ford Puma, prima masina hibrid care se produce in Romania.

Ford Puma va avea si o varianta hibrid. Astfel, Ford Puma devine prima masina hibrid care se produce in Romania.

masina hibrid Ford Puma va fi un vehicul 100% fabricat in Romania. Acesta se va produce la Craiova, in acelasi timp cu primul SUV introdus de Ford in fabricatie la Craiova, EcoSport, scrie Gazeta de Sud.

Compania nu a dat detalii despre viitoarea productie concomitenta si nici despre volumul de productie sau despre pretul de pornire. Toate aceste date vor fi comunicate la lansarea productiei, care va avea loc in toamna.
Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid va optimiza eficienta lui Puma la nivelul consumului de combustibil si un varf de putere de 155 de cai putere. Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) inlocuiește clasicul alternator, permitand recuperarea si stocarea energiei care de obicei se pierde in timpul franarii si rularii libere, informeaza producatorul auto. Astfel, sistemul incarca un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volti, racit cu aer.

Inlocuirea cuplului contribuie la emisii anticipate de CO2 de la 123 g/km și la un nivel al consumului de la 5,4 l/100 km pentru varianta de 125 CP.

De asemenea, vor fi emisii anticipate incepand cu 124 g/km și un consum de la 5,4 l /100 km pentru varianta de 155 CP. Cea de-a doua strategie presupune suplimentarea cuplului, care pune in functiune motorul BISG.

Ford Puma a fost construit pe platforma Fiesta, insa este mai lung cu circa 50 de centimetri.

 

sursa info: www.green-report.ro

 

Categorii: Stiri Romania | 27.06.2019 Comments Off on Ford Puma, prima masina hibrid care se produce in Romania.


Afisari: 1500

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design