Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Thailanda bombardeaza tara cu seminte pentru a combate defrisarile

Defrisarile au devenit o problema majora pentru tarile din intreaga lume. Recuperarea a tot ce s-a deteriorat in ultimele decenii este o sarcina foarte grea.

impadurire thailandaIn acest sens Thailada pare sa fi gasit o modalitate foarte eficienta de a lupta impotriva defrisarii. Aceasta metoda este simpla si rapida, iar specialistii spera sa dea rezultatele scontate.
In ultimele luni, tara asiatica a folosit avioane militare pentru a-si umple padurile cu mingi cu seminte. Mingiile sunt fabricate cu seminte din copaci locali, impreuna cu un amestec de argila care faciliteaza germinarea lor.
Autorul acestei idei este un japonez pe nume Fukuoka. El a perfectionat ideea de-a lungul anilor, si estimeaza ca aproape 1 milion de copaci sunt plantati zilnic.

Prima umplere cu seminte a avut loc in regiunea Phitsanulok, unde un numar mare de aeronave au “bombardat” peste 323 de hectare cu aceste mingi cu seminte ce se pregatesc sa devina copaci giganti.

Guvernul din Thailanda intentioneaza sa continue acest proiect pentru urmatorii 5 ani, iar zonele vor fi studiate si controlate din aer. Se estimeaza ca rezultatele pozitive vor incepe sa apara la inceputul anului 2020.

Exista semnale ca acceasta metoda va fi aplicata si in alte tari din lume. Guvernul norvegian, cel care a fost primul din lume care a interzis defrisarea, va oferi suport pentru implementarea “bombardarii” cu seminte.

sursa info: atlas-geografic.net

Categorii: Actualitate, Stiri Externe | 20.06.2019 Comments Off on Thailanda bombardeaza tara cu seminte pentru a combate defrisarile


Afisari: 1567

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design