Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Franta vrea sa interzica distrugerea produselor nealimentare nevandute

Franta vrea sa introduca o lege care sa interzica, in premiera, distrugerea produselor nealimentare nevandute, precum haine, electrocasnice, produse de igiena sau de frumusete, a anuntat prim-ministrul Edouard Philippe.

electroniceFranta are deja o lege care interzice supermarketurilor sa distruga produsele alimentare nevandute si le obliga sa le predea organizatiilor de caritate, dar guvernul doreste sa extinda interdictia la imbracaminte, electronice sau materiale plastice si alte produse.

Aceasta masura ar putea fi aplicata din 2021 sau 2023, si vizeaza obligativitatea donarii sau reciclarii acestor produse, veninf in completarea masurilor deja adoptate in ultimii ani impotriva risipei alimentare.

In prezent, produse nealimentare noi si nevandute in valoare de peste 650 de milioane de euro sunt aruncate sau distruse in fiecare an, respectiv de cinci ori mai multe decat donatiile in astfel de produse, potrivit serviciilor prim-ministrului.

Masura, “care va consta in interzicerea distrugerii produselor nevandute, noi sau in general”, se va afla in proiectul de lege privind economia circulara, pregatit de secretarul de stat Brune Poirson, care urmeaza a fi prezentat in consiliul de ministri in luna iulie, a precizat el.

Potrivit cabinetului premierului, masura se va aplica de la sfarsitul lui 2021 pentru produsele care dispun de o filiera de colectare si reciclare si de la sfarsitul lui 2023 “cel mai tarziu” pentru celelalte.

Distrugerea produselor este raspandita atat printre marii distribuitori, cat si printre marcile de lux, care vad in aceasta un mod de a proteja proprietatea intelectuala si de impiedica contrafacerea.

Potrivit anturajului prim-ministrului, faptul de a nu obliga marcile sa-si doneze produsele si de a lasa deschisa usa si pentru reciclare permite linistirea anumitor sectoare, precum industriile de lux, care se tem ca ar putea aparea o piata paralela cu produse vandute la pret scazut.

Anumite produse care nu mai sunt utilizabile dincolo de o anumita data vor putea face obiectul exceptiilor.

sursa info: green-report.ro

Categorii: Lifestyle | 10.06.2019 Comments Off on Franta vrea sa interzica distrugerea produselor nealimentare nevandute


Afisari: 1761

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design