Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Poluare extrema in Mexico, autoritatile au declarat urgenta de mediu

Autoritatile din orasul Mexico au declarat urgenta de mediu, dupa ce poluarea din capitala mexicana a atins un nivel potential periculos pentru sanatatea oamenilor.

alerta poluare mexicoOrasul Mexico a fost cuprins de un nor de ceata densa, de cateva zile. Unul dintre motivele aparitiei smogului reprezinta incediile de vegetatie de langa oras.

Oficalii mexicani au facut apel la cetateni sa stea in case, mai ales daca stiu ca au probleme respiratorii si, de asemenea, au limitat numarul de masini care pot circula simultan pe strazi, potrivit BBC.

Nivelul emisiilor de particule de 2,5 microni, cunoscut si ca PM 2.5, a ajuns, marti dimineata, la 158 de micrograme pe metru cub, de sase ori mai mult decat limita recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Particulele PM 2.5 sunt considerate periculoase pentru ca sunt foarte mici si pot ajunge in zone profunde ale plamanilor. Expunerea pe termen lung la o astfel de poluare poate cauza cancer si moarte prematura.

Locuitorii orasului sunt sfatuiti sa ramana cat mai mult in casele lor, este luata in calcul si inchiderea scolilor, iar meciuri de fotbal au fost amanate din cauza poluarii.

 

Categorii: Actualitate, Stiri Externe | 23.05.2019 Comments Off on Poluare extrema in Mexico, autoritatile au declarat urgenta de mediu


Afisari: 986

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design