Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Formatul digital al muzicii este daunator pentru mediul inconjurator

Esti de parere ca protejezi mediul inconjurator evitand achizitionarea unui album muzical pe suport fizic?

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Formatul digital al muzicii este mai daunator pentru mediul inconjurator decat vechile CD-uri si casete audio.

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea din Glasgow, in Marea Britanie, emisiile de gaze cu efect de sera atribuite consumului de muzica sunt mai ridicate acum decat in anii cand acest tip de continut era asigurat excluxiv folosind discuri si ambalaje din plastic. Concret, principalul beneficiu pentru mediul inconjurator este reducerea cantitatii de plastic folosita.

muzica online

Serviciile de muzica online au crescut dramatic consumul de muzica, avand efecte majore si asupra consumului de energie. Pentru un abonament lunar nu mai mare de 10 dolari pe luna poti asculta un numar practic nelimitat de melodii, non-stop. Insa pentru ca muzica preferata sa ajunga la tine este activat un lung sir de echipamente interconectate, consumul total de energie depasind cu mult pe cel al dispozitivului de redare media, scrie go4it.

Conform cercetatorilor din Marea Britanie, industria discurilor de vinil producea in anul de varf 1977 aproximativ 157 milioane tone de gaze cu efect de sera. Download-ul si streaming-ul de muzica determina un consum de energie mult mai mare, estimat sa elibereze in atmosfera intre 200 si 350 milioane tone gaze cu efect de sera.

Insa, studiul nu ia in considerare si alte economii rezultate din eliminarea costurilor cu transportul fizic, ambalarea si promovarea albumelor cu muzica in magazine fizice.

sursa info: descopera.ro

Categorii: Lifestyle, Shopping | 19.04.2019 Comments Off on Formatul digital al muzicii este daunator pentru mediul inconjurator


Afisari: 1082

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design