Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Semnal de alarma al Comisiei Europene privind calitatea aerului din Romania

Comisia Europeana trage un semnal de alarma privind calitatea aerului din Romania, in Raportul de Tara privind Evaluarea punerii in aplicare a politicilor de mediu.

calitate aer RomaniaComisia Europeana sublinieaza ca au fost identificate deficiente grave si structurale in datele privind calitatea aerului masurate de reteaua romana de monitorizare, astfel ca, in realitate, situatia ar putea fi mult mai grava decat cea raportata efectiv.

Problema calitatii slabe a aerului continua sa persiste in Romania. Agentia Europeana de Mediu a estimat ca, in 2015, aproximativ 25.400 de decese premature au fost asociate concentratiilor de particule atmosferice in suspensie, 580 concentratiilor de ozon si 1300 concentratiilor de dioxid de azot. Principala sursa de poluare a aerului este reprezentata de sectoarele transporturilor si energiei, in special de combustibilii fosili / utilizarea combustibililor solizi casnici in gospodarii, se arata in document.

Executivul european precizeaza ca Romania ar putea inregistra progrese semnificative in vederea solutionarii acestei probleme prin: restructurarea sistemului energetic si a sistemului de incalzire a gospodariilor (prin favorizarea integrarii surselor regenerabile si trecerea la gaze naturale, la incalzirea centralizata si la controlul poluarii), masuri de trafic si alte masuri de control si prevenire a poluarii.

In plus, gestionarea deseurilor ramane o provocare majora pentru Romania, in pofida progreselor formale inregistrate ca urmare a adoptarii planului national de gestionare a deseurilor in decembrie 2017.

In ceea ce priveste calitatea apei, Romania trebuie sa isi imbunatateasca in continuare politica in domeniu in conformitate cu Directiva-cadru privind apa. In plus, Romania face inca eforturi pentru punerea in aplicare a Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale si pentru ameliorarea cantitatii si a calitatii apei potabile.

In ceea ce priveste conservarea naturii, punerea in aplicare a directivelor privind natura ramane o provocare considerabila.

Romania se bazeaza in continuare intr-o masura considerabila pe fondurile si oportunitatile de creditare ale UE. Cu toate acestea, exista un deficit de capacitate administrativa si un grad insuficient de pregatire/maturizare a proiectelor, precum si de prioritizare a diferitelor aspecte de mediu. Acest lucru afecteaza capacitatea de utilizare a fondurilor care sunt disponibile si foarte necesare, subliniaza Comisia Europeana.

sursa info: g4media.ro

Categorii: Pericolul CO2, Stiri Romania | 09.04.2019 Comments Off on Semnal de alarma al Comisiei Europene privind calitatea aerului din Romania


Afisari: 1074

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design