Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Romania are nevoie de autostrazi si de perdele forestiere pentru protectie

Asociatia Padurea Copiilor te invita sambata, 30 martie 2019, sa fii alaturi de peste 500 de voluntari la Marea Plantare din Dragos Voda, judetul Calarasi, pentru a lua pulsul unui eveniment civic de anvergura ce isi propune infiintarea unei perdele forestiere de protectie pe langa A2.

Marea Plantare doreste sa coalizeze sute de oameni pentru natura si comunitate, fiind al doilea an consecutiv cand se organizeaza un astfel de eveniment de la inceperea impaduririlor in 2008. In 2019 ne propunem sa adunam peste 500 de voluntari pentru a planta impreuna 10.000 de puieti in Dragos Voda, jud. Calarasi.

Marea impadurireDe ce impadurim langa A2?

  •  Terenul din Dragos Voda este un teren neproductiv, iar prin impadurire va putea proteja terenurile agricole din vecinatate, ajutandu oamenii si natura.
  • Perdelele forestiere prezente pe marginea drumurilor reduc viteza vantului cu 50-60%, impiedica raspandirea fumului si protejeaza impotriva zgomotului produs de masini.
  • Arborii contribuie la reducerea cantitatii de caldura retinuta la nivelul pamantului, padurea reflectand de doua ori mai multa radiatie solara decat o aratura proaspata, astfel incat pe parcursul zilei, diferentele intre zi-noapte se reduc cu 3-4°C.
  • Voluntarii vor vedea cu proprii ochi cum arata padurea de 8 ha infiintata in 2010 de Padurea Copiilor pe latura sudica a autostrazii, Marea Plantare continuand initiativa de impadurire pe latura nordica a caii de comunicatie.

“Marea Plantare este o initiativa Padurea Copiilor ce reflecta grija pentru natura si preocuparea fata de schimbarile climatice. Implicarea in comunitate, lucrul in echipa si dorinta de schimbare sunt valorile principale ale voluntarilor nostri, dornici sa puna umarul si cazmaua la o noua padure si genereaza rezultate la nivel personal chiar si pe termen scurt. Pe de alta parte, padurea are nevoie de decenii sa creasca si sa-si indeplineasca rolul micro-climatic, insa nevoia de impadurire este atat de mare, incat nu mai avem timp sa lasam statul sa rezolve problema.” spune dr. Teodora-Alexandra Palarie, presedintele Asociatiei.

Anul trecut Marea Plantare a adunat in judetul Prahova 550 de voluntari individuali si corporate care si-au dedicat timpul plantarii de vlastari de foioase, au socializat si au petrecut o zi in aer liber alaturi de echipa Asociatiei Padurea Copiilor. Haideti alaturi de noi sa lucram la obiectivul maret de a avea paduri in 100 de comune din zona fostului Codru al Vlasiei in urmatorii 10 ani.

Padurea Copiilor este un proiect pe termen lung ce a reusit sa readuca la viata prin impadurire peste 64 de hectare de teren degradat pentru care nu existau fonduri publice. Dintre acestea, 21 de hectare se afla la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri inaltime).

Categorii: Green Happening, Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 27.03.2019 Comments Off on Romania are nevoie de autostrazi si de perdele forestiere pentru protectie


Afisari: 1107

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design