Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Spatiul verde din Ploiesti a devenit parcare

Spatiile verzi din Ploiesti au fost diminuate ca urmare a lipsei parcarilor. 

Locuitorii din vestul Ploiestiului reclama faptul ca vecinii au transformat spatiul verde in parcare. La randul lor, posesorii masinilor spun ca, desi platesc taxe si impozite locale, nu mai au unde sa isi parcheze masinile, locurile fiind insuficiente, in conditiile in care numarul masinilor a cresut spectaculos in ultimii ani. Cele mai multe dintre masini apartin tot celor care locuiesc in astfel de zone, ei sustinand ca nu parcheaza de placere sau din indolenta, dar nu prea au solutii. Nu amenzile sunt cele care vor rezolva problema, ci solutiile venite din partea municipalitatii, respectiv resistematizarea zonelor aglomerate si gasirea unor noi variante pentru amenajarea unor parcari.spatiu verde ploiesti

Restrangerea spatiilor verzi accentueaza puternic riscurile ecologice urbane si are un impact negativ imediat asupra calitatii vietii si starii de sanatate a populatiei, de aceea cu totii ar trebui sa luptam pntru crearea de noi spatii verzi. Romania are o situatie net deficitara privind suprafata medie a spatiului verde pe locuitor, daca avem in vedere canorma OMS este de 50 mp/locuitor, iar standardul Uniunii Europene este de 26 mp/locuitor.

Spatiile verzi urbane sunt un adevarat moderator al impactului activitatilor umane asupra mediului inconjurator. Acestea au o contributie importanta la epurarea chimica a atmosferei.
Pe langa epurarea chimica a atmosferei, ce mentine bilantul zi-noapte in favoarea productiei de oxigen, vegetatia realizeaza si o epurare fizica a acesteia prin retinerea prafului si pulberilor.

Vegetatia realizeaza si o epurare bacteriologica a acesteia, distrugand o buna parte din microorganisme prin procesul de degajare a oxigenului si ozonului, indeosebi de catre conifere, si nu numai.

Din punct de vedere social, spatiile verzi contribuie la la cresterea incluziunii sociale prin crearea de oportunitati pentru ca persoanele de toate varstele sa interactioneze atat prin contact social informal, cat si prin participarea la
evenimentele comunitatii.

Spatiile verzi bine intretinute joaca un rol semnificativ in promovarea sanatatii populatiei urbane si raspund nevoilor umane de recreere si petrecere a timpului liber.

Info: observatorulph.ro si Revista Calitatea Vietii

 

 

Categorii: Stiri Romania | 26.03.2019 Comments Off on Spatiul verde din Ploiesti a devenit parcare


Afisari: 1017

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design