Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Pentru prima data, la nivelul UE sunt tinte obligatorii privind reducerea emisiilor de CO2 la camioane

Uniunea Europeana a acceptat reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pentru noile camioane si autobuze pana la termenul limita din 2030.

emisii camioanePotrivit unui raport elaborat de Fundaţia Europeana pentru Clima (European Climate Foundation – ECF) si Cambridge Econometrics, transformarea flotei de camioane din Uniunea Europeana din modele cu motoare pe baza de motorina in modele electrice sau care functioneaza cu hidrogen ar reduce consumul de petrol cu pana la 11 miliarde de barili pana in 2050, adica echivalentul a doi ani de importuri.

Europa importa aproximativ 89% din necesarul sau de petrol, iar majoritatea petrolului importat este utilizata la productia de combustibili pentru transport. Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) estimeaza ca in anul 2015 pe drumurile din UE circulau aproximativ 6,2 milioane de camioane.

Chiar daca reprezinta mai putin de 5% din toate vehiculele rutiere, camioanele comerciale sunt responsabile pentru 22% din emisiile poluante in sectorul transportului din UE.

Raportul sustine ca, pe termen scurt, simpla implementare a unor motoare diesel mai eficiente ar reduce emisiile de CO2 cu 30% pe kilometru. Utilizarea unei flote compuse in intregime din camioane electrice sau pe baza de hidrogen ar putea reduce emisiile de 800 de tone de CO2 pe an în 2015 la 102 tone in 2050.

Chiar daca este sigur ca vehiculele electrice si cele pe baza de celule de combustibil duc la reducerea poluarii, deocamdata industria de transport nu se grabeste sa isi transforme flotele din cauza ingrijorarilor referitoare la autonomia modelelor electrice si la infrastructura de incarcare.

sursa info: economica.net

Categorii: Factori poluanti, Pericolul CO2 | 06.03.2019 Comments Off on Pentru prima data, la nivelul UE sunt tinte obligatorii privind reducerea emisiilor de CO2 la camioane


Afisari: 864

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design