Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Frunzele artificiale pot rezolva problema emisiilor de dioxid de carbon

Cercetatorii de la University of Illinois din Chicago au creat frunze artificiale care absorb dioxid de carbon din aer. Acestea ar fi de 10 ori mai eficiente decat frunzele naturale in transformarea CO2 in combustibil.

frunze artificialeInovatia oamenilor de stiinta americani este descrisa in detaliu in jurnalul ACS Sustainable Chemistry & Engineering.

„Pana acum, toate modelele de frunze artificiale care au fost testate in laborator folosesc CO2 din containere sub presiune. Pentru a fi implementate cu succes in conditiile reale de mediu, aceste dispozitive trebuie sa absoarba dioxidul de carbon din surse mai diluate, precum aerul si emisiile de gaze ale termocentralelor”, a precizat Meenesh Singh, autor corespondent al lucrarii de la University of Illinois.

Desprinderea sursei de dioxid de carbon sub presiune din aceste frunze inseamna ca ele trebuie sa aiba o modalitate de a colecta si concentra CO2 din aer pentru a-si realiza reactiile fotosintetice, scrie Science Daily.

Echipa de cercetatori a propus rezolvarea problemei prin incapsularea unei frunze artificiale traditionale cu o capsula transparenta dintr-o membrana semipermeabila de rasina de amoniac umpluta cu apa. Membrana permite apei din interior sa se evapore atunci cand este incalzita de lumina solara. Pe masura ce apa trece prin membrana, trage dioxidul de carbon din aer. Unitatea fotosintetica din capsula este realizata dintr-un absorbant de lumina invelit cu catalizatori care transforma dioxidul de carbon in monoxid de carbon, care poate fi folosit ca baza pentru crearea mai multor combustibili sintetici. De asemenea, poate fi produs si oxigenul care poate se poate acumula sau elibera in mediul inconjurator.

„Prin imbracarea tehnologiei frunzelor artificiale din interiorul membranei specializate, intreaga unitate poate functiona in conditii reale, precum o frunza naturala”, a adaugat Singh.

Conform calculelor, 360 de frunze, fiecare de cate 1,7 metri lungime si 0,2 metri latime, ar produce aproape jumatate de tona de monoxid de carbon in fiecare zi. Frunzele, care ar acoperi o arie de 500 de metri patrati, ar putea reduce nivelurile de dioxid de carbon cu 10% din aerul inconjurator din zona intr-o singura zi.

Categorii: Pericolul CO2 | 04.03.2019 Comments Off on Frunzele artificiale pot rezolva problema emisiilor de dioxid de carbon


Afisari: 955

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design