Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Pungile de plastic, interzise definitiv in Romania, de la 1 ianuarie 2019

Introducerea pe piata nationala a pungilor de transport din plastic subtire si foarte subtire cu maner vor fi interzise definitiv de la 1 ianuarie 2019.

pungi-plasticDecizia a fost luata de Parlament in vederea reducerii deseurilor de plastic. Legea va fi trimisa spre promulgare la presedinele Romaniei. Comerciantii vor putea pune in continuare pe piata pungi, chiar si de plastic, dar reutilizabile.

De asemenea, autoritatea publica centrala pentru protectia mediului, prin unitatile subordonate, precum si autoritatile executive ale unitatilor administrativ-teritoriale promoveaza campanii de informare si educare a publicului si a operatorilor economici privind sistemele de returnare, colectare si valorificare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje care le sunt disponibile, contributia lor la refolosirea, valorificarea si reciclarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, sensul marcajelor de pe ambalajele existente pe piata, elementele corespunzatoare ale planurilor de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaj si impactul daunator asupra mediului al consumului excesiv de pungi de transport din plastic subtire, mai prevede proiectul.

Incepand cu 27 mai 2018, informarile si rapoartele privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje transmise Comisiei Europene de catre Ministerul Mediului vor cuprinde si date cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subtire, se mai arata in proiect.

Categorii: Stiri Romania | 15.03.2018 Comments Off on Pungile de plastic, interzise definitiv in Romania, de la 1 ianuarie 2019


Afisari: 1903

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design