Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Asociația Pădurea Copiilor continuă eforturile susținute pentru oameni și natură

In anul 2018, Asociatia Padurea Copiilor continua eforturile sustinute pentru oameni si natura prin proiecte sustenabile si cu impact real.

padurea copiilorPadurea copiilor este un proiect ce urmareste cresterea capacitatii comunitatiilor locale de a se autosustine. Padurea creste cu ajutorul si implicarea comunitatii. Asociatia Padurea Copiilor face educatie satenilor astfel incat acestia sa inteleaga ca padurea este pentru ei, sa constientizeze beneficiile pe care padurea le aduce.

Obiectivul Asociatiei Padurea Copiilor, pe termen lung este de a ajunge în peste 100 de comunitati din regiunea Sud Muntenia, pana in anul 2030, adica 18% din regiune.

Poti ajuta si tu, Asociatia Padurea Copiilor, prin implicarea in urmatoarele actiuni:

– In 31 martie 2018  are loc marea plantare la Aricestii Rahtivani, jud. Prahova. Obiectivul zilei este sa completam peste 7500 de puieti impreuna cu peste 500 de voluntari. Inscrierile se fac pana in 15 martie, respectand principiul primului venit.
– Ferma educationala Padurea cu legume din Aleea Privighetorilor, Bucuresti, isi deschide portile pentru voluntariat. Intr-un cadru plin de verdeata si de zumzetul naturii vom organiza fel de fel de activitati de voluntariat si implicare corporatista: amenajare si estetizare spatiu de recreere, plantari forestiere si gradinarit.

– In 27 mai se organizeaza Crosul Padurii Copiilor in Padurea Baneasa, si 3-4 noiembrie in Parcul Tineretului. Te poti inscrie tu, dar si toti colegii tai la o alergare in echipa la cel mai mare eveniment de strangere de fonduri pentru impaduriri.

Asociatia Padurea Copiilor a reusit:
– sa infiinteze din 2007 pana in prezent 62.2 hectare de padure, 470.000 de puieti plantati;
– sa infiinteze 21 de hectare de padure ajunse la stadiul de masiv;
– sa ajute 8 comunitati din mediul rural sa se bucure de beneficiile oferite de padure (34.000 de persoane);
– sa implice in activitati 10.900 de voluntari.

Categorii: Azi ma simt verde, Ghid practic, Stiri Romania | 14.02.2018 Comments Off on Asociația Pădurea Copiilor continuă eforturile susținute pentru oameni și natură


Afisari: 1920

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design