Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

“Adopta un copac!” va invita la impaduririle de toamna

Va invitam sa participati, alaturi de colegii dvs., la plantarea de perdele forestiere in cadrul programului „Adopta un copac!”.

Unde: aproape de Bucuresti, in judetul Calarasi (Roseti, Sohatu, Chirnogi).
Cand: pe 4, 11, 18 si 25 noiembrie 2017 (sambata). Se pot discuta si alte zile, pentru minim 50 de participanti

plantari

Aceasta este perioada propice, după ce puieții intra în repaus vegetativ (le-au căzut frunzele) și înaintea sosirii zăpezii / înghețului.
• Atenționare meteo: dacă vremea nu permite plantarea puieților în ziua dorită, aceasta se poate amâna pentru o altă dată stabilită de comun acord.
• Se pot agrea și alte zile, dacă sunt minim 50 de participanți

UNDE PLANTAM IN 20017
ROSEȚI – reabilităm perdeaua forestieră pentru terenuri agricole, distrusă parțial la inundațiile din 2006. În total 4,5 hectare, din care am plantat deja 3 hectare, în ultimul an.
• CHIRNOGI – înființăm o perdea forestieră, refacem lunca Argeșului de-alungul DN41 către Oltenița. În total 6,2 hectare.
• SOHATU – înființăm o perdea forestieră pentru a proteja împotriva înzăpezirii, de-a lungul DC412 către Gălbinași. În total 5 hectare.

Sub umbrela ViitorPlus, peste 11.000 de voluntari au ajutat la înființarea a 60 de hectare de pădure, în cele mai slab împădurite județe ale țării.

„Adoptă un copac!” este un proiect care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România. Atragem fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Ne concentrăm pe locații din zona rurală, cu deficit de pădure. Creștem cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole.

Categorii: Azi ma simt verde, Ghid practic, Stiri Romania | 28.09.2017 No Comments »


Afisari: 1700

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design