Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Prosoapele din bambus care pot fi spălate de o sută de ori

Prosoapele de hârtie sunt o risipă foarte mare de materie primă, ceea ce înseamnă că sunt tăiați copaci numai ca să ștergem o mică pată, și apoi să le aruncăm. Un cuplu din America produce șervețele din bambus care pot fi spălate de până la o sută de ori.

bambooee-servetele bambus
În 2009, Irene i-a spus soțului său, Noam, că vrea să renunțe la utilizarea șervețelelor de hârtie, după ce a aflat că numai 7% din pădurile tropicale din Brazilia sunt încă intacte. După doi ani, bărbatul a reușit să inventeze un produs care nu numai să înlocuiască prosoapele din hârtie, ci care este făcut dintr-o resursă regenerabilă și sustenabilă.
Bambooee sunt șervețele produse din bambus organic crescut și prelucrat în China. Sunt mai rezistente și mai absorbante decât șervețelele obișnuite. Pentru că șervețelele pot fi spălate de până la o sută de ori, o rolă de Bambooee cu 20 de șervețele înlocuiește 286 de role de șervețele de hârtie și poate fi folosită timp de cinci ani și jumătate.

Îplus, pentru că Irene era îngrijorată de dispariția pădurilor de pe Terra, a ținut neapărat să planteze copaci ca să stopeze efectele defrișărilor. 86.602 de hectare de copaci din pădurile tropicale sunt tăiați în fiecare zi, iar 3.000 de tone de șervețele de hârtie ajung la gunoi în fiecare zi în SUA.

Pentru cumpărarea fiecărei role de Bambooee, compania plantează un copac, cu ajutorul partenerilor. Până acum au plantat mii de copaci (scopul e să ajungă la un milion) în 50 de țări, cu ajutorul fermierilor locali, în zone de coaste, pe munți și mai ales pe terenuri nefolosite de zeci sau chiar sute de ani. Dar nu numai că plantează copaci, ci țin traininguri de agrosilvicultură și asistență tehnică, pentru a le îmbunătăți viețile fermierilor.
Familia Krasniansky a ales bambusul pentru a produce șervețelele, pentru că acesta este cultivat fără pesticide, insecticide sau îngrășăminte și captează mai mult dioxid de carbon decât alți copaci. Absoarbe cu 400% mai multe gaze cu efect de seră și produce cu 35% mai mult oxigen. În plus, șervețelele sunt realizate din recoltarea bambusului, ceea ce înseamnă că, după ce este recoltat, bambusul dă muguri noi în fiecare an.

 

sursa: green-report.ro

Categorii: Azi ma simt verde | 10.02.2017 No Comments »


Afisari: 1537

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design