Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Marea Bariera de Corali declarata “aproape moarta”

Imagini recente au aratat gradul avansat de deteriorare a recifurilor de corali din cauza schimbarilor climatice. Cresterea temperaturii oceanelor a afectat masiv starea celui mai mare sistem de corali din lume care se intinde pe mai mult de 2200 de kilometri pe coastele Austrailei.

Marea-Bariera-de-CoraliIn luna mai, oamenii de stiinta au observant moartea a mai mult de o treime din coralii din partea de nord si est a recifului, 93% din bancuri fiind afectate de o problema denumita “decolorarea coralilor”. Acest fapt determina disparitia coralilor deindata ce nu se mai afla in simbioza cu algele si protozoarele unicelulare care sunt rejectate daca apele in care traiesc sunt prea calde.

Amanda McKenzie, reprezentanta Consiliului Climatic Australian, a declarat pentru postul de stiri ABC News: “Dupa decolorarea petrecuta in mai, 60% din corali au albit aproape complet, alte 20% sunt acoperite de alge brune namoloase si chiar si din ceea ce a ramas intreg, cativa sunt aproape la limita de degradare. Cand am revenit acum cateva saptamani pentru a constata eventuale modificari, am observat ca mare parte dintre corali au disparut.”

Se estimeaza ca jumatate din coralii tinuti sub observatie din mai, au murit iar decolorarea a afectat mai mult recifurile mai delicate fata de coralii duri. In plus, s-a constatat ca in jurul recifurilor sunt din ce in ce mai putini pesti.

Marea Bariera de Corali din Australia, cel mai mare ecosistem de corali din lume, a fost afectata de albire inca din 1982. Efecte de albire masive au fost constatate in timpul verilor din anii 1998, 2002 si 2016. Cercetatorii sunt de parere ca albirea reprezinta un fenomen global modern care insa nu a fost evident pana in anii 1980.

Categorii: Stiri Externe | 25.01.2017 No Comments »


Afisari: 1676

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design