Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Capitala norvegiana Oslo interzice temporar circulatia vehiculelor diesel

Capitala norvegiană Oslo va interzice, de marţi, circulația vehiculelor diesel pentru a ține sub control un vârf de poluare a aerului.

poluare OsloMăsura este apreciată în mod diferit de către șoferi, care au fost încurajați cu câțiva ani în urmă să achiziționeze automobile cu acest tip de motor, transmite France Presse.

Interdicția, valabilă pe drumurile municipale, dar nu și pe marile axe naționale care traversează capitala norvegiană, ar trebui să rămână în vigoare până joi, când este de așteptat o ameliorare a condițiilor atmosferice, a anunțat municipalitatea din Oslo duminica seara.

Cei care încalcă legea vor fi pasibili de o amendă de 1.500 de coroane (166 de euro).

Este prima dată când Oslo pune în aplicare această interdicție.

Anunțul a stârnit nemulțumirea unor șoferi, îndemnați în 2006 de către autoritățile norvegiene să opteze pentru motoare diesel, considerate atunci mai prietenoase cu mediul decât benzina.

Este prima dată când Oslo pune în aplicare această interdicție, decisă de principiu în februarie 2016 de majoritatea municipală, care regrupează laburiști și ecologiști. Chiar dacă emit mai puțin dioxid de carbon, motoarele diesel emit mai mult dioxid de azot (NO2).

sursa: agerpres.ro

Categorii: Stiri Externe | 17.01.2017 No Comments »


Afisari: 1496

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design