Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ce stie sa faca o cladire „verde” de birouri

Auzim tot mai des de “cladiri verzi” , dar putini explica ce presupune concret o cladire „verde” si ce beneficii aduce. De la materialele utilizate pentru constructie si amenajare, consumul de resurse necesar functionarii, pana la capacitatea de a facilita un comportament responsabil in randul angajatilor, fiecare element joaca un rol important in impactul pe care cladirea il are asupra mediului inconjurator.

cladire-verdeUnul dintre cele mai importante beneficii asociate cladirilor verzi se refera la consumul redus de energie si apa necesar functionarii acestora, gratie tehnologiilor si metodelor moderne din domeniul constructiilor. Astfel, pentru a limita cantitatea de energie necesara incalzirii si racirii, fatada de sticla a cladirilor poate beneficia de izolatie suplimentara si ferestre cu o capacitate superioara de protectie solara. In plus, zonele vitrate extinse aduc cu sine un maximum de lumina naturala, ce patrunde in spatiile de lucru, reduce consumul de energie electrica si creeaza un mediu ambiant placut. Pentru irigarea spatiilor verzi de langa cladiri si de pe acoperis poate fi utilizata apa de ploaie si apa reciclata, iar un program eficient de administrare a deseurilor este esential.

De asemenea, majoritatea cladirilor de acest tip asigura spatii verzi extinse in zonele exterioare, pentru a crea un mediu placut si a spori starea de bine a angajatilor.

In domeniul imobiliar, conceptul „verde” include si o componenta referitoare la mobilitatea urbana si la incurajarea unui comportament constructiv din partea persoanelor care tranziteaza zona (de exemplu, utilizarea metodelor alternative de transport, in defavoarea masinilor personale). Astfel, aspecte aparent nesemnificative, precum existenta unor locuri de parcare securizate pentru biciclete, contribuie la fluidizarea traficului si protejeaza mediul inconjurator. Mobilitatea urbana este direct legata de zona in care este situata respectiva cladire de birouri. Locatia aduce cu sine, automat, in discutie si subiectul facilitatilor din zona: nu doar mijloacele de transport alternativ incurajeaza o utilizare mai redusa a masinilor personale, ci si o zona bine conectata la toate facilitatile de zi cu zi, unde poti beneficia in imediata apropiere de centre comerciale, locuri de luat masa, farmacii, sucursale de banci etc.

 

sursa: hotnews.ro

Categorii: Constructii | 22.11.2016 No Comments »


Afisari: 1237

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design