Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Primariile primesc bani ca sa monteze in gospodarii instalatii de descompunere a deseurilor

Fiecare godspodările individuală poate primi câte 300 de lei ca să monteze o instalaţie individuală de descompunere a deşeurilor, potrivit unui proiect de Ordin de Ministru pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind gestionarea deșeurilor.

deseuriScopul Programului, aflat în dezbatere publică, “îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea cantităţii de deşeuri transportată şi depozitată la rampele de deşeuri prin compostarea individuală – descompunerea aerobă a biodeșeurilor, în propriile gospodării“, se arată în document.

“Finanţarea se acordă în funcţie de numărul de gospodării înregistrate în evidenţa UAT-ului beneficiar (unitate administrativ-teritorială – n.red.), fiecărei gospodării revenindu-i o singură unitate de producere a compostului, la alegere în funcţie de nevoi. Pentru fiecare unitate de compostare individuală, valoarea maximă acceptată poate fi de până la 300 lei inclusiv TVA pentru fiecare unitate de compostare individuală de tip monobloc, cu volum cuprins între 200 şi 400 litri sau de până la 1.500 de lei inclusiv TVA, pentru fiecare unitate de compostare cu tambur rotativ; suma maximă eligibilă pentru fiecare UAT este de 1.500 mii lei” se mai arată în document.

Pentru a primi banii, primăriile trebuie să depună cereri de finanţarem care este nerambursabilă, la Administraţia Fondului de Mediu. Se finanţează atât achiziţia instalaţiilor, cât şi TVA aferentă.

 

sursa: economica.net

Categorii: Stiri Romania | 31.10.2016 No Comments »


Afisari: 1238

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design