Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Romanii isi pot incarca gratuit masinile electrice pe ruta Arad – Constanta

Companiile Renovatio și Kaufland au terminat de instalat 11 stații pentru încărcarea vehiculelor electrice pe ruta Arad-Constanța. De astăzi, românii își pot încărca mașinile electrice în magazinele Kaufland din Arad, Timişoara, Sebeş, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Ploieşti, Bucureşti, Constanţa şi la stația instalată pe A2.

Proiectul fusese anunțat încă din luna aprilie, iar termenul de finalizare era stabilit pentru sfârșitul acestui an. Inițiatorii au reușit însă să grăbească procesul și declare stațiile funcționale cu 3 luni mai repede.

statii-de-incarcare-electrice

 

Investiţia iniţială a celor două companii este semnificativă. Renovatio a plătit între 20.000 şi 30.000 de euro pentru fiecare staţie şi între 5.000 și 15.000 de euro pentru conectarea fiecăreia. Pe lângă punerea la dispoziție a spațiului pentru montarea stațiilor, Kaufland a achiziționat 15 mașini electrice în valoare de aproximativ 30.000 de euro fiecare și a donat apoi 12 către ONG-uri.

Cum funcționează stațiile de încărcare instalate
Cele 11 staţii pot deservi toate tipurile de maşini electrice şi hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă (CHAdeMO și CCS) la o putere de 20kWh, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de 22kWh. O maşină electrică poate fi încarcată în regim rapid în aproximativ o oră, iar în regim normal – în 4-5 ore.
În primă fază, posesorii de maşini electrice vor putea folosi gratuit reţeaua. În viitor, însă, e posibil ca dezvoltatorul reţelei să taxeze energia consumată. Potrivit reprezentantului Renovatio, se va tarifa în funcție de timpul de încărcare, iar un plin va costa în jur de 8 lei. Cu toate acestea, în aprilie atrăgea atenţia că economia de combustibil pe care o poate face astfel un posesor de maşină electrică este de 400%. Tot atunci preciza că, în viitor, compania speră să poată alimenta staţiile cu energie regenerabilă.

sursa: green-report.ro

Categorii: Stiri Romania | 24.10.2016 No Comments »


Afisari: 1054

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design