Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Durabulb, becul LED incasabil si eficient, promovat de DiCaprio

A fost aruncat de pe o clădire cu 8 etaje, lovit cu o rachetă de tenis şi livrat fără ambalaj. Cu toate acestea, a continuat să funcţioneze. Vorbim despre un bec LED pentru producţia căruia se foloseşte cu 30% mai puţină materie primă decât în mod normal şi care consumă cu 80% mai puţină energie decât un bec incandescent.

durabulbSe numeşte Durabulb. A fost dezvoltat de către compania americană Lighting Science şi pus recent pe piaţă. Nu este primul bec care foloseşte tehnologia LED, însă are câteva caracteristici care îl fac unic. Datorită lor, Leonardo DiCaprio la remarcat şi l-a promovat pe o reţea de socializare.

Rezistenţa, caracteristica de bază a acestui bec LED
În primul rând, becul Durabulb este extrem de rezistent. „Aproape incasabil”, spun dezvoltatorii. Pentru a-l testa, l-au aruncat de pe o clădire de 8 etaje, l-au lovit cu o rachetă de tenis şi l-au trimis fără ambalaj prin Statele Unite, folosind serviciul poştal de stat. După toate acestea, a continuat să funcţioneze.

„Minunea” a fost posibilă datorită materialului din care este confecţionat învelişul becului. Este vorba despre policarbonat, un plastic uşor elastic. Datorită lui, becul nu se sparge şi nu are nevoie de prea mult ambalaj pentru a putea fi livrat şi comercializat în siguranţă.
Potrivit specificaţiilor, rezistă la 10.000 de ore de utilizare şi are o garanţie de 3 ani. În plus, compania producătoare vrea să creeze un program de reciclare, prin care să ofere cumpărătorilor care le predau becurile stricate o reducere de 50% la produsele noi.
Cât de eficient este acest bec LED
Rezistenţa nu este singurul atribut prin care se deosebeşte Durabulb. Datorită materialelor folosite, producătorii economisesc aproximativ 30% din cantitatea de materie primă de care este nevoie în mod normal pentru producţia unui bec.

În plus, în timpul utilizării, se pare că becul consumă cu 80% mai puţină energie decât un bec incandescent. Cei de la Lighting Science estimează că, prin înlocuirea becurilor LED tradiţionale cu cele dezvoltate de ei, americanii ar evita generarea a 20.000 de tone de dioxid de carbon anual.

Un astfel de bec costă cam 22 de lei atunci când este achiziţionat în pachete de 2 bucăţi şi puţin peste 16 lei dacă este comandat la set de 20. Mai multe detalii despre Durabulb puteţi găsi pe site-ul producătorilor.

Categorii: Stiri Externe | 20.10.2016 No Comments »


Afisari: 1044

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design