Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Vacantele turistilor de pe litoral devin mai responsabile datorita campaniei „ExtravaCANza – Si mama recicleaza!”

Vacanţa la mare este  un prilej de distracţie pentru românii din toată ţara, dar şi pentru turiştii veniţi din străinătate. Ceea ce nu trebuie să uite aceştia este grija pentru ce lasă în urmă. În vederea responsabilizării turiştilor, Asociaţia Alucro desfăşoară şi anul acesta o campanie de conştientizare pe litoral, cu privire la colectarea dozelor de aluminiu, în detrimentul aruncării acestora în locuri neadecvate. Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” este programată pentru perioada iulie – august (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia, unde turiştii sunt aşteptaţi pentru o doză de atitudine.

ExtravaCANzaCampania ExtravaCANza – Şi mama reciclează! are ca scop informarea şi conştientizarea turiştilor cu privire la importanţa colectării şi reciclării dozelor din aluminiu şi implicit ecologizarea plajelor prin acţiuni personale ale turiştilor de strângere a dozelor şi depozitarea lor în containerele special amenajate sau sistemele inteligente disponibile în hypermarketuri. Astfel, noutatea absolută din această ediţie va fi dată de prezenţa unui aparat de colectare a dozelor denumit şi TBRM – take back revending machine, care va da posibilitatea turiştilor să opteze în schimbul dozelor pentru un premiu rece bere sau energizant (pentru persoanele peste 18 ani) sau răcoritoare pentru minori, precum şi pentru  alte premii cum ar fi pixuri, prosoape şi sacoşe din pânză oferite instant de către organizatori.

Întreaga cantitate colectată pe parcursul evenimentelor va fi ridicată de către colectorul autorizat Can Pack Recycling şi trimisă către reciclare, în scopul revalorificării.

Evenimentul va unul interactiv şi va cuprinde acţiuni cu jocuri sportive (campionatul de fotbal Every Can Counts sau concursuri de volei) şi distracţie pentru toate categoriile de vârstă (face painting pentru copii, personaje, muzică etc).

Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează” reprezintă pentru noi modalitatea prin care ne punem efortul în responsabilizarea turiştilor, pentru a avea un litoral curat şi o vacanţă în care nu creştem amprenta de carbon, ci ne lăsăm amprenta prin acţiuni de ecologizare. Ne dorim ca reciclarea dozelor din aluminiu să devină o obişnuinţă în vieţile de zi cu zi ale oamenilor, mai ales că acum totul este mai simplu datorită aparatelor de colectare instalate 20 de hypermarketuri Auchan din ţară, unde se desfăşoară campania „Şi mama reciclează!” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro, organizator campania ExtravaCANza –  Şi mama reciclează.

Categorii: Reciclare | 20.07.2016 Comments Off on Vacantele turistilor de pe litoral devin mai responsabile datorita campaniei „ExtravaCANza – Si mama recicleaza!”


Afisari: 1170

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design