Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Weekend cu produse organice in Bucuresti

Legume şi fructe bio, mâncăruri vegan, ingrediente organice, locale şi de sezon, accesorii din materiale naturale, haine reciclate şi numeroase ateliere şi concerte – iată schiţa a două evenimente care vor avea loc în Bucureşti în data de 16 şi 17 iulie. Ambele promovează stiluri de viaţă sustenabile şi oferă alternative la consumul iresponsabil.

Weekendul acesta (16-17 iulie 2016), bucureştenii care s-au plictisit de clasicele activităţi de weekend pot experimenta ceva mai inedit. În capitală, vor avea loc două evenimente dedicate celor care cred în dezvoltarea sustenabilă a oraşului. Este vorba despre Organic Days, un festival de produse organice, şi Yard Sale, un târg de haine uzate mai mult moral decât fizic.

produse organice targuri Bucuresti

Experimentează produse organice, în 4 locuri din Bucureşti
Verona, Grădina sticlarilor, J’ai Bistrot şi M60 sunt cele 4 localuri din Bucureşti în care va avea loc Organic Days. Îi puteţi vizita gratuit sâmbătă şi duminică, între orele 10 şi 20.

Fiecare local a invitat antreprenori care experimentează cu produse organice si pentru care „organic e mai mult decât o etichetă pe un produs”. Pentru ei, spun organizatorii, „organic înseamnă viu, uman, imperfect, natural, sincer și autentic”.

Verona

La Verona, îi puteţi întâlni pe cei de la Legume Fericite, care comercializează legume şi fructe certificate ecologic. Veţi putea descoperi „delicii mediteraneene și mâncăruri cu ștaif aduse de Mediteranea și veţi putea degusta vinuri de soi organic, certificate de producătorii din Odobești”. Verde Aromat pregăteşte delicatese gătite în casă, iar Republica Bio – bunătăți exotice ca uleiul de cocos şi superalimentele. Atinge Organic va introduce participanţii în universul aromaterapiei și frumuseții naturale. Iar raw vegan chef-ul Stefan Nita şi Tania Bordianu vor explica beneficiile alimentației crudivore.
Nu vor lipsi „bijuteriile din argint, perle sau lemn create de Lady Magpie, Iuliana Asoltanei și Most Jewelry, pandantivele din lemn lucrate manuale de Andrei Orcula sau construcțiile echipei Văzduh, artizani care aduc la viață materiale reciclabile”.
Ziua de sâmbătă va fi completată de ateliere de nutriție, detoxifiere si frumusețe naturală cu Amy Lu si Cristian Stanculescu de la Harmony Clinic. Dimineaţa de duminică va fi dedicată copiilor care se pot bucura de clase de yoga și de ateliere de pictat mandale, cu Lavinia Marin. După prânz, se anunţă discuţii despre mindfulness cu Crina Radu și despre permacultură cu Gabi Diaconu de la Kultivă.

Grădina sticlarilor

La Grădina sticlarilor, îi puteţi întâlni pe cei de la Ograda Lui Luca, care vor aduce legume crescute „curat”. De asemenea, Grădinarul de balcon va da participanţilor idei simple și eficiente despre cum să ne creștem cele necesare chiar la noi în balcon. Papelier va arăta cum poţi planta hârtie, iar Ioana Lazar va servi mâncăruri vegan din ingrediente de sezon.
„Meniul” este completat de ateliere de modelaj pentru copii, ateliere de gătit şi de dezvoltare personală, cât şi de un concert meditativ cu boluri tibetane, susținut de Ooan KaRa

J’ai Bistrot

The Artisan Bakery va pune pe masa J’ai Bistrot pâine caldă, JamSessions vor veni cu dulcețuri și siropuri, iar Ecoshopping.ro vor avea legume și fructe proaspete. Vor exista şi cosmetice naturale, aduse de Copacul Ingrijit și de Gradina Cu Dragoste, bijuterii contemporane de la ATMA şi produse organice înnodate manual de Mynodart.
Şi la J’ai Bistrot vor fi organizate ateliere. Lemnivor le va explica participanţilor cum se vorbește cu lemnul, cei de la Thai Bodywork Bucharest vor face masaj therapeutic, iar Bliss Yoga ॐ – kids, families & hatha îi vor invita pe copii la mişcare. Festivalul se va încheia cu un concert susţinut de Micleuşanu Mitoş.

M60

În spațiul M60, vă aşteaptă Tomatina, cu o recoltă proaspătă de legume și fructe. Nu va lipsi CAP Gurbănești – cu roșii bio, fresh de căpșuni, ardei iuți și alte minuni organice. Vor fi prezenţi fermierii de la Legume de Tara și Legume din Grădina Cucoanei, dar şi meşterii Pain Plaisir.

Categorii: Azi ma simt verde | 14.07.2016 Comments Off on Weekend cu produse organice in Bucuresti


Afisari: 1093

Comments are closed.

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design