Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Curatenie in Parcul Vacaresti. Participa si tu!

Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor și Let’s Do It, Romania! organizează o acţiune de curăţenie în Parcul Văcăreşti. Aceasta va avea loc joi, 30 iunie 2016, de la ora 15. La eveniment, va participa şi Prim-ministrul României, Dacian Cioloş.

parcul national VacarestiOrganizatorii îi invită pe bucureşteni să se alăture acţiunii de curăţenie pe care o vor organiza mâine în Parcul Natural Văcăreşti. Cei interesaţi se pot înscrie, trimiţând un e-mail cu numele şi numărul de telefon, la adresa: voluntar@letsdoitromania.ro.

Participanţilor li se recomandă să aibă îmbrăcăminte sport (de preferinţă pantaloni lungi), încălţăminte comodă (fără sandale, şlapi, tocuri) şi un rucsac cu apă şi obiecte de igienă. Organizatorii vor oferi saci şi mănuşi, dar şi câte un tricou cu mesajul „Brâncuşi e al meu aşa cum şi Parcul Văcăreşti e al meu”. Potrivit organizatorilor, mesajul a fost ales întrucât s-a dorit o suprapunere a acestor două monumente ale României.

Parcul Văcăreşti, cel mai mare parc natural urban din Europa
În luna mai a acestui an, zona naturală „Acumulare Văcărești” a fost declarată parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești”. Printr-o hotărâre de Guvern, i s-a acordat regimul de arie naturală protejată. Astfel, a devenit cel mai mare parc natural urban din Europa.
Parcul Natural Văcăreşti adăposteşte 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidră (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot etc. De asemenea, aici se găsesc și alte specii, precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

De ce este nevoie de curăţenie în Parcul Văcăreşti
De-a lungul anilor, biodiversitatea din zonă a supravieţuit, în ciuda ameninţărilor. Pescuitul ilegal în lacuri, incendiile şi depozitarea deşeurilor au fost doar câteva dintre pericolele pentru faună şi floră.
Pentru conservarea şi protejarea zonei, este nevoie de ecologizare. Administrația Națională Apele Române a eliminat deja deşeurile de mari dimensiuni. Acum, este nevoie de ajutorul cetăţenilor. Găsiţi detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

sursa: Green-report.ro

Categorii: Vreau sa ma implic | 29.06.2016 No Comments »


Afisari: 956

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design