Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Sat parasit, recucerit de natura

Un sat de pescari din China, abandonat de locuitori, este cotropit treptat de vegetație. Recâștigat de natură, satul părăsit a devenit o adevărată atracție turistică.

 

san parasit, cotropit de natura

Satul Houtouwan se află pe Insula Shengshan din Shengsi, un arhipelag de aproximativ 400 de insule aflat la gura de vărsare a râului Yangtze, la est de Shanghai, scrie theatlantic.com.

Doar câțiva oameni mai locuiesc în satul în care mai demult trăiau peste 2.000 de pescari.

Acum, sute de turiști vizitează satul în fiecare zi, plimbându-se pe ulițele înguste, printre casele îmbrăcate de sus până jos în straturi groase de vegetație verde, în special de viță de vie.

 

sat-parasit-vegetatie

 

Sătenii din Houtouwan au început să părăsească satul în anii ’90, din cauza accesului slab la educație și a problemelor cu furnizarea de alimente în localitate. În timp, aproape toți locuitorii s-au mutat pe continent.

Satul se află la doar câteva ore de Shanghai, cea mai mare metropolă din China, cu o populație de 24 de milioane de locuitori (34 de milioane cu zona metropolitană).

sursa: greatnews.ro 

Categorii: Stiri Externe | 09.06.2016 No Comments »


Afisari: 1035

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design