Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Upcycling-ul merita o sansa

Micii antreprenori sau artizani care fac upcycling, confecționând produse din deșeuri, nu sunt nici naivi, nici idealiști. Ei știu că, în România, există probleme socio-economice grave, care vor primi întotodeauna mai multă atenție decât managementul deșeurilor sau reciclarea. Cu toate acestea, ei continuă să își ducă lupta, convinși că, mai devreme sau mai târziu, impactul pe care activitățile umane îl vor avea asupra mediului vor avea consecințe la nivel social și economic. Or, prin iniţiativele lor, întocmai un astfel de dezastru vor ei să prevină.

upcyclingDe un an și ceva, experimentez alături de câțiva prieteni un concept pe care doar arhitecții sau artizanii neconvenționali l-au încercat. Confecționăm piese de mobilier din anvelope uzate, sub brandul PIMP the GARBAGE. Am început prin a ne juca și cu alte tipuri de gunoaie, însă am hotărât să ne concentrăm momentan pe valorificarea unui deșeu cu un impact negativ semnificativ.

De ce valorificăm creativ anvelope uzate
Potrivit directorului societății de preluare de responsabilități Eco-Anvelope, Florin Brabete, în jur de 80% din cantitatea de anvelope uzate colectate ajunge să fie „valorificată termoenergetic”. Adică să fie incinerată, împreună cu alte deșeuri, pentru a produce energie în fabricile de ciment. Deocamdată, industria auto nu a reușit să identifice o alternativă mai bună.
În proiectul PIMP the GARBAGE, valorificăm o mică parte dintre aceste anvelope. Nu credem însă că ceea ce facem noi este soluția pentru reciclarea a peste un miliard de anvelope, cât se aruncă anual la nivel global. Și nici nu pretindem că produsele noastre ar fi ecologice (folosim vopsea și diluanți) sau sigure în orice condiţii (pot exista reacţii la contactul pielea sensibilă şi se pot încălzi dacă sunt expuse la soare un timp îndelungat). Totuşi, reuşim astfel să atragem atenţia asupra problemei reciclării deşeurilor.

sursa: green-report.ro

Categorii: Reciclare | 05.05.2016 No Comments »


Afisari: 1350

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design