Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

ZIUA PAMANTULUI are ca tema in 2016 – Arbori pentru Pamant

ZIUA PAMANTULUI. Marcata pentru prima data in 1970, Ziua Plantei Pamant a fost initiata de senatorul american Gaylord Nelson si celebrata, initial, doar pe teritoriul SUA. Din 1990, datorita eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pamant a inceput sa fie organizata la nivel international, in peste 140 de tari.

ziua pamantuluiLa randul ei, Ziua Internationala a Mamei-Pamant este marcata de catre toate statele membre ale Natiunilor Unite, fiind o initiativa ONU concretizata prin Rezolutia 63/278, in 2009. “Mama-Pamant” este un concept antic comun in mai multe limbi si culturi, recunoscand legatura noastra cu planeta care sustine si ne hraneste. Aceasta zi nu inlocuieste celebrarea Zilei Plantei Pamant, prin ea se doreste o subliniere a importantei pe care trebuie sa o acordam planetei noastre. In unele parti ale globului pamantesc, ziua dedicata acestuia se marcheaza in luna martie odata cu echinoctiul de primavara.

ZIUA PAMANTULUI. In 2016, zilele dedicate Pamantului au obiective comune pornind de la tema “Arbori pentru Pamant”, sugestiva pentru misiunea de a largi si diversifica miscarea pentru mediu, la nivel mondial, potrivit site-urilor earthday.org. / un.org. Intre obiective se afla si mobilizarea mai eficienta pentru a construi un mediu sanatos, durabil, prin combaterea schimbarilor climatice.
Tema din acest an pregateste atingerea obiectivului de plantare a 7,8 miliarde de copaci in urmatorii cinci ani, cand aniversarea planetei ajunge la a 50-a editie. Actiunea de plantare a copacilor a fost demarata avandu-se in vedere faptul ca acestia ajuta la combaterea schimbarilor climatice. Ei absorb CO2 in exces si substantele daunatoare din atmosfera. Copacii ne ajuta sa respiram un aer curat si contracareaza pierderea speciilor.

sursa: stirileprotv.ro

Categorii: Stiri Externe | 22.04.2016 No Comments »


Afisari: 1083

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design