Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

”Rabla Plus” si “Casa Verde Plus”, noile programe finantate prin Fondul de Mediu

Guvernul își propune să finanțeze, pentru anul 2016, proiecte și programe pentru protecția mediului în valoare de 790,1 milioane lei, această sumă fiind destinată atât pentru onorarea contractelor în vigoare, cât și pentru încheierea unor noi contracte de finanţare.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național prin care, în anul 2015, au fost scoase din uz 25.423 de autovehicule cu o vechime mai mare de 8 ani, suma alocată fiind de 220 milioane lei. Pentru anul 2016, prin proiectul de buget s-au alocat 145 de milioane lei pentru finanțări noi, prin care se estimează că vor fi scoase din uz aproximativ 20.000 de autovehicule.
Pentru programul de stimulare a achiziționării de mașini noi electrice și hibride (Rabla Plus) s-au alocat 75 milioane de lei.

casa verde

Programul „Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoane fizice, demarat în 2011. Pentru acest Program s-au alocat 44,5 milioane lei pentru finanțarea contractelor în vigoare și 94,7 milioane lei pentru contracte noi. Din sumele alocate pentru acest an se estimează că în jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finanțare. Spre comparație, în perioada 2011 – 2015, în jur de 25.000 de persoane fizice au beneficiat de finanțare prin acest Program.
Programul „Casa Verde” este completat de „Casa Verde Plus” pentru care au fost alocate 45 milioane de lei, din care vor fi finanțate materiale ecologice, sisteme de acoperișuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si altele.
Pentru programul “Sisteme integrate de alimentare cu apă, canalizare, stații epurare“acest program s-au alocat 275,5 milioane de lei în acest an pentru efectuarea de plăți in cadrul cadrul contractelor existente.

De asemenea, pentru împădurirea terenurilor degradate s-au alocat 20 de milioane de lei pentru efectuarea de plăți aferente contractelor în derulare și 50 de milioane de lei pentru semnarea de noi contracte.

Totodată au mai fost acordate finanțări pentru pentru gestionarea deșeurilor (100 de milioane lei pentru semnare de noi contracte pentru finantarea unor programe de prevenție și reciclare, în vederea susținerii economiei circulare), realizarea pistelor pentru bicicliști (30 de milioane de lei pentru semnarea de contracte noi) și pentru Programul de educație și conștientizare a publicului privind protecția mediului (30 milioane lei).

sursa: green-report.ro

Categorii: Stiri Romania | 31.03.2016 No Comments »


Afisari: 1370

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design