Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Vieti salvate datorita legislatiei europene privind calitatea aerului

Politicile europene referitoare la calitatea aerului și tehnologiile de reducere a poluării au salvat viețile a aproximativ 80.000 de europeni.

poluareEstimarea aparține unui grup de cercetători britanici de la Universitatea din Leeds, care au simulat poluarea aerului în lipsa reglementărilor introduse începând cu 1970 și a inovațiilor tehnologice subsecvente, iar apoi au comparat-o cu situația prezentă.

Studiul cercetătorilor britanici a fost publicat în revista științifică Environmental Research Letters și este primul studiu în care se analizează eficiența politicilor Uniunii Europene privind reducerea poluării aerului. Potrivit experților, din 1970 și până în 2010, cantitatea de particule fine din atmosferă s-a redus cu 35%, ceea ce a condus și la o îmbunătățire a stării de sănătate în Europa. Astfel, au fost evitate în jur de 80.000 de decese cauzate de boli respiratorii sau pulmonare.
Unul dintre autorii studiului, Profesorul Ken Carslaw, a comparat cifra cu cea a deceselor cauzate de poluarea aerului:
Ca să punem acest număr în perspectivă, trebuie să spunem că doar în 2011 au fost înregistrate 400.000 de decese premature din cauza poluării cu particule în Europa. Așadar, politicile UE au contribuit semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor europeni.
Printre reglementările care au condus la reducerea poluării, se numără obligația de a îmbunătăți calitatea carburanților sau adoptarea unor standarde pentru limitarea emisiilor din sectorul transporturilor. Acestea i-au forțat pe producători să dezvolte și să introducă noi tehnologii prietenoase cu mediul, precum filtrul de particule și catalizatorul.

sursa: green-report.ro

Categorii: Stiri Externe | 02.03.2016 No Comments »


Afisari: 1238

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design