Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Hamburg interzice ambalajele de unica folosinta in administratia publica

Orașul german a interzis achiziționarea și folosirea ambalajelor de unică folosință, cum ar fi capsusele de cafea, apa îmbuteliată în sticle de plastic, berea la doză, caserolele de mâncare și vesela de plastic, în toate clădirile administrației sale publice. Această decizie e menită să contribuie la reducerea cantității de deșeuri și face parte dintr-un nou ghid de achiziții verzi adoptat de administrație.

ambalaje unica folosinta

Potrivit noului ghid, este interzisă achiziționarea din bani publici a anumitor tipuri de produse poluante, cum sunt ambalajele de unică folosință, produsele de curățenie pe bază de clor și odorizantele de cameră. Principala țintă a noii inițiative sunt ambalajele de plastic și aluminiu, despre care noile norme spun că ”sunt responsabile de un consum inutil de resurse și de generare de deșeuri, conținând adesea aluminiu poluant.”

Noile reglementări interzis și folosirea capsulelor de cafea, realizate dintr-un amestec de plastic și aluminiu, ceea ce le face greu de reciclat. ”E vorba de 6 grame de cafea în 3 grame de ambalaj,” a declarat Jan Dube, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Mediu și Energie din Hamburg, citat de BBC. ”Noi, cei din administrația Hamburg, ne-am gândit că astfel de produse nu ar trebui cumpărate pe banii contribuabililor.”

Reprezentanții unuia dintre principalii producători de capsule din Europa, Nespresso, a declarat că, potrivit viziunii companiei, capsulele pentru porții individuale de cafea nu sunt dăunătoare mediului, ”ci dimpotrivă.”

Categorii: Stiri Externe | 25.02.2016 No Comments »


Afisari: 1188

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design