Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Albania interzice defrisarile timp de 10 ani

Parlamentul albanez a adoptat  o lege prin care interzice tăierea copacilor în scop industrial, pentru o perioadă de 10 ani. Astfel, conform AFP, autorităţile speră să prevină un posibil „dezastru ecologic” cauzat defrişările necontrolate din ultimii ani. Cei care o vor încălca riscă până la 10 ani de închisoare.

defrisari101 dintre cei 140 de membri ai instituţiei au votat pentru adoptarea legii, propusă în luna noiembrie a anului trecut. Înaintea votului, Ministrul Mediului, Lefter Koka, i-a avertizat pe parlamentari asupra riscului pe care l-ar reprezenta o continuare a defrişărilor:
Albania se confruntă cu un dezastru ecologic şi suntem obligaţi să luăm măsuri drastice împotriva exploatărilor forestiere în scopuri industriale şi pentru export.
Potrivit autorităţilor, defrişările în zonele situate în apropierea râurilor sunt cele mai periculoase, întrucât cresc riscul de inundaţii.
În ultimii 25 de ani, suprafaţa împădurită a Albaniei s-a înjumătăţit: în 1990, pădurile acopereau 51% din suprafaţa ţării, iar acum au mai rămas doar pe 25% din aceasta. Se estimează că, în ultima perioadă tăierile ilegale erau de 10 ori mai multe decât cele legale.

Categorii: Stiri Externe | 08.02.2016 No Comments »


Afisari: 1255

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design