Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Poluarea cu mercur, mai putin intensa. Cum ne afecteaza fenomenul

Cantitatea de emisii de mercur a scăzut în ultimii 15 ani cu aproape o treime. Cu toate acestea, mercurul, încadrat de OMS ca una dintre cele mai periculoase 10 substanţe chimice, continuă să ne afecteze sănănatea.

poluare mercurDin 1990 şi până în 2010, emisiile de mercur rezultate în urma activităţilor umane s-au diminuat cu 30%. Principalul motiv care a condus la această scădere îl reprezintă scăderea exploatărilor de cărbune.
Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători din cadrul U.S. Geological Survey (USGS), Universitatea Harvard, Universitatea Peking din China, Institutul pentru Chimie Max Planck din Germania şi Universitatea Alberta din Canada.
Cele mai mari reduceri s-au înregistrat în Europa şi America de Nord, în timp ce ţările din Asia s-au concentrat pe neutralizarea emisiilor. Înăsprirea legislaţiei şi dezvoltarea tehnologiei au făcut posibilă această performanţă

Unul dintre co-autorii studiului, cercetătorul David Krabbenhoft de la USGS, a explicat importanţa acestei performanţe pentru mediul înconjurător şi pentru calitatea vieţii populaţiei:
Sunt veşti foarte bune pentru cei care şi-au concentrat eforturile pe reducerea expunerii la mercur a peştilor, animalelor sălbatice şi a oamenilor.
Cauzele poluării cu mercur sunt multiple. Erupţiile vulcanice şi emisiile oceanelor contribuie în mod natural la dispersia lor, în timp ce activităţile umane sunt cele care amplifică fenomenul. Potrivit datelor Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, cele mai periculoase sunt exploatările de aur, arderea cărbunelui, exploatarea metalelor non-feroase şi producţia cimentului.
Mercurul este încadrat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în topul celor mai periculoase 10 substanţe chimice. Organizaţiie de mediu şi cele de protecţie a consumatorilor au avertizat în repetate rânduri populaţia şi autorităţile asupra impactul pe care emisiile de mercur îl au asupra peştilor şi a altor vieţuitoare marine.
Consumul peştilor contaminaţi reprezintă un pericol pentru sănătate, mercurul putând afecta sistemul nervos, digestiv şi imunitar al omului, plămânii, rinichii, pielea şi ochii. Cel mai îngrijorător rămâne însă impactul pe care îl poate avea asupra dezvoltării intra-uterine a fătului şi asupra copiilor. De aceea, Greenpeace a creat un ghid al consumului de peşte pentru femeile însărcinate şi pentru copii.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 14.01.2016 No Comments »


Afisari: 1209

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design