Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Romania ar urma sa ajute financiar tarile sarace, in lupta impotriva schimbarilor climatice

Un eventual angajament al Uniunii Europene de a ajuta statele aflate în curs de dezvoltare să se adapteze schimbărilor climatice s-ar putea răsfrânge şi asupra României. Surse din Ministerul Mediului au declarat pentru Green Report că ţării noastre, ca membru al Uniunii Europene, i-ar putea reveni un anumit procent din contribuţia financiară care va fi asumată de UE la negocierile COP21, care se desfășoară în aceste zile la Paris.

schimbari climaticeLa COP21, statele membre ONU ar trebui să ajungă la un acord climatic global obligatoriu pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. În cadrul acestuia, statele dezvoltate ar trebui să agreeze contribuţiile financiare individuale pe care ar urma să le acorde, ca ajutor, statelor aflate în curs de dezvoltare, pentru adaparea la efectele încălzirii globale.
Membră a Uniunii Europene, România ar putea fi nevoită să contribuie financiar la îndeplinirea acestui angajament. Deocamdată, nu se cunosc nici contribuţia pe care şi-o va asuma UE , nici cât îi va reveni României din aceasta, decizia urmând a fi luată la nivel european după încheierea COP21. ”Cel mai probabil, însă, vom fi nevoiţi să contribuim”, au arătat, pentru Green Report, sursele citate.
În 2009, ţările dezvoltate şi-au propus să mobilizeze, până în 2020, în jur de 100 de miliarde de dolari anual, pentru ca ţările aflate în curs de dezvoltare să poată combate efectele schimbărilor climatice. Obiectivul a fost asumat doar la nivel declarativ, neavând valoare legislativă obligatorie.
Însă, conform OECD, în 2014, statele şi mediul de afaceri au pus la dispoziţia economiilor defavorizate doar 62 de miliarde de dolari, mai puţin de 2 treimi din suma pe care au promis că o vor aloca în 2020.
Oxfam a estimat că doar 2 miliarde din acest ajutor a ajuns într-adevăr la ţările cele mai afectate de schimbările climatice, restul fiind investiţi în producţia de energii regenerabile, în dezvoltarea de soluţii de transport mai sustenabile sau în asigurarea accesului populaţiei la apă potabilă.

sursa:  green-raport.ro

Categorii: Stiri Externe | 04.12.2015 No Comments »


Afisari: 1171

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design