Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Romania risca o noua amenda din partea UE, pentru nerespectarea unor obligatii privind protejarea mediului

Comisia Europeană a cerut începerea unei proceduri de infringement împotriva României, pentru că nu a transpus în legislaţia naţională o Directivă Europeană menită să reducă poluarea din industria navală. Dacă autorităţile nu adoptă în regim de urgenţă o lege în acest sens, riscăm o amendă zilnică de peste 38 de mii de euro.

emisii maritimeComisia Europeană a solicitat ieri Curţii Europene de Justiţie amendarea României cu 38.042 de euro pe zi, pentru că nu a transpus în legislaţia naţională Directiva Europeană referitoare la conţinutul de sulf al combustibililor marini. România trebuia să adopte o lege în acest sens încă de acum 17 luni, pentru a limita poluarea transportului naval.
Dioxidul de sulf este un gaz cu efect de seră emis în principal de nave. Pe lângă impactul negativ asupra sănătăţii umane, acesta poluează mediul şi contribuie la formarea ploilor acide. Comisia avertizează că, dacă reglementările Directivei Europene privind Sulful nu se aplică în regim de urgenţă, cantitatea de emisii generate de industria navală o va depăşi în curând pe cea rezultată din toate activităţile de transport realizate pe uscat. Cele mai afectate sunt oraşele portuare, care încearcă cu greu să menţină nivelul de noxe sub limitele impuse de UE.

sursa: gree-report.ro

Categorii: Despre CO2 | 20.11.2015 No Comments »


Afisari: 1188

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design