Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Gazele de esapament schimba mirosul florilor

Potrivit unei noi cercetări, oxizii de azot, eliberați odată cu gazele de eșapament, nu doar că maschează mirosul florilor, ci îl și schimbă, iar astfel albinele întâmpină dificultăți în a le depista și poleniza. Populațiile globale de albine sunt deja amenințate major de folosirea la scară largă a pesticidelor pe bază de nicotină, astfel încât viitorul siguranței alimentare are de depășit o provocare extrem de gravă, legată de bunăstarea albinelor.

mirosul florilor

Cercetătorii de la universitățile din Reading și Southampton au observat că, dintre cei unsprezece compuși extrem de comun din parfumurile florilor, cinci sunt schimbați odată cu expunerea la gazele de eșapament. Prin urmare, albinele nu mai pot detecta florile după miros, ceea ce periclitează deopotrivă siguranța albinelor și siguranța polenizării.

”Oamenii se bazează pe albine și alte insecte polenizatoare pentru o proporție uriașă din hrana lor, și cu toate astea, le răsplătesc pe albine cu distrugerea habitatului, cu insecticide, schimbări climatice și poluarea aerului,” arată Rpbbie Girling, coordonatorul studiului. Polenizatorii asigură o treime din totalul recoltelor alimentare, la nivel global, iar fără ei, alimentația oamenilor ar fi extrem de drastic redusă. O companie din industria alimentară a făcut câteva mici experimente, pentru a-i face pe oameni să conștientizeze importanța albinelor, încercând să prepare rețete clasice, cum ar fi salata, fără ingredientele asigurate de polenizatori.

Municipalitatea din Oslo, alături de organizațiile de mediu, a pus la punct un sistem de ”popasuri” pentru albine în cadrul orașului, unde insectele se pot opri în siguranță în drumurile lor de căutare a hranei. Aceste ”oaze” înverzite și înflorite din întreg orașul asigură culoare sigure de trece pentru albine, iar în curând, administrația a anunțat și intențiile de a interzice traficul auto din centru.

sursa: totb.ro

Categorii: Despre CO2 | 19.11.2015 No Comments »


Afisari: 776

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design