Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Ansamblul de birouri proiectat sa consume cu 40% mai putina energie

Denumit după unul dintre cele mai „verzi” state americane, în care se află și orașul Portland, proiectul Oregon Park este situat în zona de birouri Floreasca – Barbu Văcărescu și va cuprinde trei clădiri ce ocupă o suprafață de 69.342 de mp.

Construcția primelor două clădiri a început în toamna anului 2014, pe o suprafață totală închiriabilă de 44.723 de mp. Clădirea A va dispune de o suprafață închiriabilă de 20.104 mp și este deja ocupată în totalitate de Oracle, în timp ce Clădirea B va avea 24.619 mp.

Oregon-Park

Oregon Park

Clădirile sunt concepute după recomandările BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru calificativul „Excelent”, pe care Floreasca Park îl deține deja.

Ca și la Floreasca Park, consumul de energie pentru răcirea și încălzirea clădirilor va fi cu 40% mai mic decât al oricărei construcții similare de clasă A”, declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Clădirile vor avea un sistem geotermal de pompe de căldură, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației (DCS), iluminare cu lămpi LED de ultima generație, atât în birouri cât și în restul zonelor – parcări, spații comune, fațade vitrate de cea mai bună calitate, ce asigură un raport optim de transfer de lumină și termic.

Sistemul geotermal valorifică temperatura pământului prin puțuri la mare adâncime care găzduiesc instalația ce asigură transferul dintre sol și interiorul clădirii, diminuându-se astfel costurile de răcire și încălzire și emisiile de carbon.

Regimul de înălțime al clădirilor va fi de două subsoluri, parter și 6 etaje, pentru a păstra toate calitățile unui parc de birouri aerisit, cu spații verzi generoase și zone de relaxare. Pentru că nu există alte clădiri în imediata apropiere, toate spațiile vor avea o lumină naturală foarte bună.

Finalizarea lucrărilor la clădirile A și B este programată pentru luna iulie 2016.

sursa: green-report.ro

Categorii: Constructii | 03.11.2015 No Comments »


Afisari: 866

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design