Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Doar cinci tari sunt responsabile pentru mare parte din plasticul din oceane

Milioane de deşeuri din plastic ajung în oceane în fiecare an, provocând daune ecologice şi economice tot mai mari. O cercetare de anul acesta arată că circa 60% din aceste reziduuri provin din numai cinci ţări: China, Indonezia, Filipine, Vietnam şi Thailanda, scrie FastCoExist.

plastic-oceanUn raport recent publicat de organizaţia neguvernamentală americană Ocean Conservancy şi de Centrul McKinsey pentru Afaceri şi Mediu, o companie cu acoperire globală, prezintă o serie de soluţii pentru rezolvarea problemei plasticului în aceste cinci state.

Noul studiu susţine că ţările cu pricina şi-ar putea reduce propriile deversări de plastic cu 65% şi pe cele globale cu 45% până în 2025. Securizarea punctelor de scurgere din unităţile de colectare, extienderea serviciilor de salubrizare, folosirea mai multor deşeuri pentru producerea de energie şi revalorificarea unei cantităţi mai mari de plastic din cea aruncată la gunoi ar costa 5 miliarde de dolari de ani, o investiţie pe care autorii raportului o consideră mică în raport cu benefiicile economice pe care le-ar aduce. Ei au analizat 33 de posibile soluţii, estimând câţi bani s-ar economisi pentru fiecare tonă de deşeuri împiedicată să ajungă în mare.

Un aspect important e faptul că, de una singură, o reciclare mai avansată nu ar îmbunătăţi cu mult lucrurile, în condiţiile în care 80% din plastic nu are o valoare îndeajuns de mare pentru reciclare, atât pentru serviciile de colectare, cât şi pentru reciclatorii informali. Fiecare țară ar trebui să aibă însă o strategie diferită. În cazul Chinei, de exemplu, 84% din deșeurile care ajung în ocean sunt necolectate, așa că statul ar trebui să-și extindă serviciile de colectare de deșeuri. De altfel, în medie, cele cinți țări colectează în jur de 50% din toate deșeurile. În cazul Filipine, 74% din deversări au loc după „colectarea” deșeurilor, ceea ce înseamnă că poate ar trebui să-și modernizeze unitățile și sistemele de transport.

sursa: totb.ro

Categorii: Factori poluanti | 19.10.2015 No Comments »


Afisari: 1043

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design