Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

ALEG SA IMPADURESC – Traim extremele climatice, depasim extremele umane!

Sâmbătă, 03.10.2015, cu ocazia Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015, Pădurea copiilor, proiect al asociației ViitorPlus, a lansat campania Aleg să împăduresc. Campania are scopul de a atrage atenția asupra necesității plantării și îngrijirii de păduri pentru a diminua efectele negative ale schimbărilor climatice care se întâmplă acum.

aleg sa impaturesc

„Nu există o provocare mai mare pentru viitorul nostru și generațiile viitoare ca amenințarea reprezentată de schimbările climatice”, afirma președintele Barack Obama în august, cu ocazia lansării planului de măsuri ce vor fi luate de SUA contra schimbărilor climatice.

Cetățenii europeni conștientizeazăși ei pericolele la care bătrânul continent este expus în fața schimbărilor climatice, văzând în acestea cea de-a doua cea mai serioasăproblemă cu care se confruntă omenirea după sărăcie, foamete și cantitatea redusăde apă potabilă disponibilă (conform Eurobarometer 2011). Dacăadaugăm că anul 2015 va fi declarat cel mai cald an din istoria măsurătorilor, devine necesarăși în România demararea unei acțiuni care să îi facă pe români să își dea seama de realitatea înconjurătoare și implicațiile pe care le au schimbările climatice.

Astfel s-a născut Aleg să împăduresc o campaniemarca Pădurea copiilor menită săaducă în prim plan necesitatea de a împăduri, împăduririle fiind cea mai la îndemânămetodă pentru a combate efectele grave ale schimbărilor climatice. Campaniei Aleg să împăduresc i s-au alăturat trei prieteni ultramaratoniști care, pentru a trage un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice și a necesității plantării și îngrijirii pădurilor, vor alerga la două dintre cele mai extreme curse din lume: 6633 Arctic Ultrași Marathon des Sables. Andrei Roșu și Vlad Tănase vor ține piept condițiilor extreme de la Cercul Polar, în timp ce Andrei Gligor va înfrunta căldura deosebită din Sahara.

Trei oameni obișnuiți mânați de dorința de a arăta că soluțiile stau în mâinile noastre își depășesc limitele pentru ca Pădurea copiilor să crească în continuare și să diminueze efectele schimbărilor climatice care afecteazăși România. Andrei Gligor, Andrei Roșu și Vlad Tănase aleg să împădurească prin alergare, tu ce alegi să faci pentru a diminua efectele schimbărilor climatice și pentru ajuta Pădurea copiilor să ne asigure oxigenul atât de necesar existenței noastre pe Pământ?

Categorii: Azi ma simt verde | 07.10.2015 No Comments »


Afisari: 1004

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design