Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

La fiecare 3 tone de peste, o tona de plastic

Iată raportul la care am putea ajunge până în 2025, dacă autoritățile și companiile nu iau măsuri drastice pentru limitarea cantității de plastic aruncată în oceane. Din estimările experților de la Ocean Conservancy, prezentate în cel mai nou studiu al organizației, vom avea în curând peste 230 de milioane de tone de plastic în apele oceanelor.

plasticCel puțin 8 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an, adăugându-se la cele 150 de milioane care se estimează că sunt deja acolo. În acest ritm, în aproximativ 10 ani, vom avea o tonă de plastic la fiecare 3 tone de pește.
Plasticul se descompune în fragmente mici, pe care viețuitoarele marine le confundă cu mâncare și la înghit. Astfel de particule s-au găsit de-a lungul timpului în peste 660 de specii de viețuitoare, de la cel mai mic zooplankton la cea mai mare balenă.
80% din acest plastic provine de pe uscat, unde, după folosire, produsele sau ambalajele din plastic sunt aruncate la întâmplare, colectate în mod incorect sau reciclate necorespunzător.

Principalele măsuri pentru reducerea plasticului
Conform autorilor cercetării, înainte de toate este nevoie de angajamente din partea industriei și a liderilor politici. Ulterior, trebuie implementat, sub formă de test, un sistem de management al deșeurilor în câteva orașe. Lecțiile învățate în timpul acestor teste ar trebui apoi folosite pentru dezvoltarea de bune-practici, care să fie implementateîn orașele în care este cea mai mare nevoie.
Pentru ca acest proces să fie unul eficient, autorii studiului recomandă atragerea de investiții din partea sectorului privat. Aici ar trebui să intervină autoritățile, prin crearea unor mecanisme de reducere a costurilor și de minimizare a riscurilor, dar și prin facilitarea accesului la informații precum: componența și volumul deșeurilor, infrastructura locală și costurile implicate în sistemul de management al deșeurilor.
În sfârșit, cercetătorii îndeamnă la colaborare între lideri de industrie, ONG-uri și autorități, pentru identificarea actorilor care trebuie implicați și a finanțărilor necesare pentru rezolvarea acestei problem globale.

sursa: green-report.ro

Categorii: Factori poluanti | 05.10.2015 No Comments »


Afisari: 1155

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design