Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Volkswagen ascundea un milion de tone de noxe care ucid zilnic oameni

Cele 11 milioane de masini Volkswagen ale caror teste de poluare au fost falsificate au lasat in urma cate un milion de tone de noxe in fiecare an, echivalentul unui adevarat dezastru de mediu.

noxe volkswagenO analiza The Guardian estimeaza ca nivelul poluarii ascunse de VW este comparabil cu acela al tuturor centralelor electrice, vehiculelor si fabricilor din Marea Britanie la un loc.

Scandalul poluarii suplimentare descoperite de Agentia de Protectie a Mediului (EPA) din SUA pune o presiune si mai mare pe directorul executiv al companiei, Martin Winterkorn, dar si pe membrii Consiliului de Administratie, care sunt fortati sa faca lumina in acest caz.

482.000 de masini diesel de pe piata americana au fost rechemate in service de producator dupa ce inspectorii pe mediu au descoperit pe motoarele tip EA 189 un dispozitiv menit sa reduca nivelul emisiilor doar in timpul testelor.

Expertii consultati de publicatia britanica au estimat ca masinile VW din Statele Unite au poluat anual aerul cu o cantitate cuprinsa intre 10.392 si 41.571 tone de gaz toxic, daca s-au incadrat in media de kilometri parcursi de o masina din aceasta tara.

In cazul in care modelele diesel produse de compania auto germana ar fi respectat normele de mediu din SUA, emisiile anuale ar fi trebuit sa se limiteze la o cantitate de numai 1.039 de tone.

Oficialii Volkswagen au admis faptul ca dispozitivul care regla nivelul de noxe emanate in timpul testelor oficiale se gaseste pe nu mai putin de 11 milioane de masini, ridicand nivelul poluarii ascunse la cote halucinante.

Astfel, vehiculele VW in cauza ar putea fi responsabile pentru eliminarea unei cantitati cuprinse intre 237.161 si 948.691 de tone in fiecare an, reprezentand de 10 pana la de 40 de ori mai mult cota de poluare admisa la modelele noi de automobile de pe piata americana.

In Europa occidentala, cea mai mare centrala electrica din Marea Britanie atinge un nivel de poluare de doar 39.000 de tone de noxe anual.

sursa: business24.ro

Categorii: Factori poluanti | 23.09.2015 No Comments »


Afisari: 1203

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design