Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Greenpeace: pana in 2050, vom produce doar energie regenerabila

Două treimi din energia pe care o vom produce în 2030 va fi obţinută din surse regenerabile, urmând ca, până în 2050, să nu mai existe deloc nevoia de a folosi resurse convenţionale. Acestea sunt estimările experţilor Greenpeace, care au publicat astăzi o noua ediţie a raportului „energy [r]evolution”.

energie regenerabilaSectorul energiilor regenerabile se dezvoltă, în ciuda subvenţiilor de 2 ori mai mici comparativ cu cele din sectorul combustibililor fosili (unde investiţiile sunt de 550 de miliarde de dolari anual)”, se precizează în raport.
În 2014, 21% din energia produsă la nivel global a fost obţinută din surse regenerabile. Sectorul a fost dominat de energia fotovoltaică, de energia eoliană şi de cea hidraulică. Cu ajutorul celor 3 tehnologii, anul trecut a fost produsă o cantitate de energie de 127 GW.
Încălzirea şi răcirea cu resurse regenerabile a rămas în urma sectorului energetic. Totuşi, s-a înregistrat o creştere cu 9% a folosirii colectoarelor solare şi a pompelor geotermale. Producţia de energie obţinută din biomasă a rămas relativ constantă, crescând cu doar un procent comparativ cu anul 2013.
În fiecare an, numărul maşinilor electrice s-a dublat, ajungând la 665.000. Conform analiştilor, dezvoltarea şi ieftinirea tehnologiilor capabile să stocheze energia ar putea conduce la evoluţii viitoare pozitive, în ciuda faptului că folosirea combustibililor fosili a crescut în 2014 cu 8,4%, comparativ cu anul anterior.
În acest ritm, Greenpeace estimează că, până în 2030, 64% din energia produsă va fi din surse regenerabile, iar, până în 2050, nu vom mai avea nevoie de alte resurse decât cele regenerabile pentru a asigura întreaga cantitate de energie necesară.

Recomandările Greenpeace pentru evoluţia energiei regenerabile
Pentru ca sectorul energiei regenerabile să continue trendul ascendent, specialiştii Greenpeace cer guvernelor să acţioneze.
„Cadrul legislativ care reglementează piaţa energetică trebuie adaptat la evoluţiile tehnologice recente, astfel încât tranziţia către o piaţă energetică 100% verde să poată fi realizată.”
Conform specialiştilor Greenpeace, ar fi nevoie de o investiţie anuală globală de un trilion de dolari pentru ca sectorul să prospere. Totodată, ei estimează că investiţiile vor fi recuperate până cel târziu în 2030, întrucât tranziţia către un sistem energetic verde ar genera economii de 1,07 trilioane anual.

sursa: green-report.ro

Categorii: Azi ma simt verde | 22.09.2015 No Comments »


Afisari: 941

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design