Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Avioanele si vapoarele vor polua cu pana la o treime mai mult in 2050

Transportul aerian generează 2% din emisiile de gaze cu efect de seră. Transportul naval este şi el responsabil pentru 3% din cât poluăm. Specialiştii avertizează că, fără măsuri suplimentare de reducere a emisiilor, noxele generate de cele 2 industrii vor creşte cu între 10 şi 32% în următorii 35 de ani.

poluare avioaneConform raportului, poluarea nu este uniformă. Mai bine de jumătate din noxele rezultate din transportul aerian provin din activităţi internaţionale. În cazul transportului naval, proporţia depăşeşte 80%.
De asemenea, există diferenţe importante între performanţele de mediu a diverselor tipuri de vehicule. De exemplu, cel mai eficient avion din flota americană consumă de 27 de ori mai puţin decât cel mai puţin eficient, iar cel mai eficient petrolier consumă doar a cincea parte din cât consumă cel mai ineficient.

Ce pot face industriile pentru limitarea poluării
În cadrul raportului, specialiştii New Climate Economy au identificat bune-practici din partea industriei aeriene şi a celei navale.
Au remarcat faptul că unele companii aeriene au început să investească în dezvoltarea de combustibili sustenabili, iar coordonarea traficului aerian a permis scurtarea rutelor.
Industria navală s-a remarcat prin colaborarea între ONG-uri şi sectorul privat, prin care s-a promovat eficienţa consumului. În plus, începând cu 2018, legislaţia va impune porturilor europene să raporteze emisiile propriilor nave.
Specialiştii recomandă companiilor aeriene să folosească tehnologia disponibilă pentru a îmbunătăţi în continuare performanţele avioanelor şi pentru a gestiona mai bine traficul, iar celor din industria navală – să implementeze măsurile de eficientizare identificate, pentru a obţine, până în 2030, economii de 30 de miliarde de dolari şi reduceri de 300 de milioane de tone de emisii.

sursa: greenreport.ro

Categorii: Factori poluanti | 16.09.2015 No Comments »


Afisari: 961

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design