Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Londra, New York, Hong Kong si Tokyo – amenintate de cresterea nivelului marii

Londra, New York, Tokyo și Hong Kong se numără printre orașele care s-ar afla sub nivelul mării ca urmare a topirii statului de gheață din Antartica avertizează un nou raport, potrivit The Independent.

londra sub nivelul mariiEmisiile de carbon emanate de cărbune, petrol și gaze ar putea alimenta încălzirea globală într-o asemenea măsură încât, practic, tot stratul de gheață din Antarctica s-ar topi, ridicând nivelul mării cu 60 de metri, care va inunda casele a peste un miliard de oameni din întreaga lume.

„Dacă viitoarele emisii de dioxid de carbon nu vor fi limitate, nivelul mării va creşte cu peste 10 metri în următorii 1000 de ani, iar calota glaciară va dispărea”, a declarat profesorul Anders Levermann, de la Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului asupra Mediului. Nu este clar dacă acest proces dimanic este reversibil, iar dacă este, nu se ştie cât timp va dura.

Ken Caldeira, colegul profesorului Levermann, a declarat, pentru „The Independent”, că nu putem continua extracţia combustibililor fosili şi eliberarea acestora în atmosferă sub formă de dioxid de carbon. „Dacă nu oprim trimiterea spre cer a deşeurilor sub forma dioxidului de carbon, terenul pe care locuiesc în prezent peste un miliard de oameni va ajunge într-o zi sub ape”, susține acesta.
În prima parte a acestui an, oamenii de ştiinţă au avertizat că omenirea trebuie să fie pregătită pentru o creştere a vitezei schimbărilor climatice. Potrivit studiului, rata de creştere a temperaturilor în emisfera norică ar putea fi de 0,25 de grade Celsius pe decadă până în 2020, un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 1000 de ani.

sursa: greenreport.ro

Categorii: Despre CO2 | 15.09.2015 No Comments »


Afisari: 934

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design