Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Economii de 22 de trilioane de dolari, prin reducerea emisiilor din orase

 

Într-un raport publicat ieri, Comisia Globală pentru Economie şi Climă a anunţat că am putea economisi la nivel global 17 trilioane de dolari, dacă am investi în sisteme de transport cu emisii reduse de carbon, în eficienţa energetică a clădirilor şi în managementul deşeurilor. În plus, dacă statele ar finanţa iniţiativele cu emisii reduse şi ar introduce taxa pe carbon, economiile ar putea ajunge la 22 de trilioane de dolari.

economie energieConform raportului, pentru fiecare dolar investit în creşterea bonităţii oraşelor, mediul de afaceri ar investi 100 de dolari pentru finanţarea proiectelor de infrastructură cu emisii reduse. Mai mult, fiecare million de dolari alocat dezvoltării proiectelor cu emisii reduse ar putea atrage investiţii private de 20-50 de milioane de dolari.

Investiţia în transportul public, cea mai eficientă
Autorii raportului au estimat că cel mai mare impact l-ar avea investiţiile în transportul public. Construirea unor linii de autobuz speciale ar diminua în mod semnificativ poluarea şi ar reduce timpul de deplasare cu 50%.
În Johannesburg, de exemplu, introducerea unor linii rapide de autobuze a generat venituri de 900 de milioane de dolari doar în prima fază. În Copenhaga, autorităţile estimează că vor avea un ROI cu 19% mai mare datorită unui sistem de autostrăzi pentru biciclete.
Alte măsuri generatoare de venituri sunt cele de eficientizare energetică a clădirilor. Clădirile verzi reduc costurile cu electricitatea, scad temperaturile din marile oraşe şi diminueaza consumul de apă.

sursa: green-report.ro

 

Categorii: Despre CO2 | 10.09.2015 No Comments »


Afisari: 803

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design