Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Cea mai mare actiune de impadurire din Romania – din 24 octombrie

Începând cu 24 octombrie, Plantăm fapte bune în România – inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat , va deschide cea mai mare acțiune de împădurire din țară.

impadurirePeste 30 de județe vor demara împădurirea simultană cu un milion de puieți pe terenuri publice neproductive, copăceii urmând să fie îngrijiţi pe o perioadă de mai mulți ani, până la atingerea maturității.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, echipa de la Plantăm fapte bune în România va oferi tuturor celor interesați cadrul în care să cunoască pașii prin care o pădure ajunge la stadiul de maturitate și totodată să contribuie la creșterea suprafeței împădurite a țării prin plantarea unei păduri în județul propriu.

Acest demers amplu este inițiat de Asociația EcoAssist din București, alături de cinci organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. R.N.P. ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari realizării acestei acţiuni și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica.

Inițiativa se află încă din anul 2013 sub auspiciile Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, fapt ce atestă dedicarea și calitatea muncii tuturor membrilor și partenerilor implicați în inițiativă.

„Împădurirea națională este un vis pe care, începând cu anul, acesta ni-l îndeplinim. Ne dorim să ajutăm românii să conștientizeze etapele prin care trece o pădure până ajunge la maturitate, beneficiile pe care le are pădurea matură pentru mediu și om şi urmărim să-i și implicăm concret și palpabil în acest demers care contribuie la creșterea suprafeței împădurite a României”, a declarat Liana Buzea, fondatorul inițiativei Plantăm fapte bune în România.

Dacă vreți să fiți parte din acest proiect, puteți răspunde apelului lansat de organizatori pentru găsirea unor colegi de plantat fapte bune. Astfel, inițiatorii caută câte un coordonator de judeţ, 4 coordonatori regionali, câte un coordonator de voluntari pe județ, șefi de parcele în ziua de plantare, 3 fundraiseri din București, 2 comunicatori din București şi un administrator de platformă online. Până pe 27 august, puteți trimite CV-uri și o scurtă motivație, pe adresa voluntar@plantamfaptebune.ro.

sursa: totb.ro

Categorii: Stiri Romania, Vreau sa ma implic | 20.08.2015 No Comments »


Afisari: 1013

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design