Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

SUA dau unda verde companiei Shell, sa foreze dupa petrol in Oceanul Arctic

Pentru prima oară din 2012, guvernul american a acordat permisiunea companiei Royal Dutch Shell de a începe forările în Oceanul Arctic, în nord-vestul coastei Alaska. În ciuda numeroaselor proteste din partea activiștilor de mediu, olandezii vor putea începe operațiunile de explorare și exploatare a resurselor de petrol, după ce vor achiziționa câteva echipamente necesare prevenirii unei explozii în Marea Chukchi, arată Reuters.

shell-forare petrol oceanul arcticShell a întrerupt forările în regiune în urmă cu trei ani, după o serie de accidente, iar condițiile dificile din Marea Chukchi au descurajat alte companii să deruleze operațiuni în zonă. Avizul favorabil din partea administrației Obama a venit după ce compania a finalizat reparațiile pentru Fennica, spărgătorul de gheață pe care se află și echipamentele de urgență. Defecțiunile spărgătorului au dus la un șir de amânări repetate pentru reluarea activităților de forare.

Shell a obținut pentru prima oară permisiunea de a opera în Marea Chukchi, în timpul administrației lui George W. Bush, iar de atunci a cheltuit circa 7 miliarde de dolari pentru explorări în Oceanul Arctic, deși producția propriu-zisă este estimată peste abia un deceniu. În Oceanul Arctic se află, potrivit estimărilor, circa 20% din resursele de petrol și gaze ale lumii, încă nedescoperite.

Lungul meci de ”ping-pong” între guvernul american și compania olandeză a stârnit, de-a lungul timpului, proteste aprinse din partea activiștilor de mediu, care susțin că această regiune, de o importanță vitală pentru echilibrul planetei, ar trebui protejată. Dincolo de conservarea biodiversității – în regiune trăiesc numeroase balene, foci, urși polari și alte specii care deja sunt expuse riscurilor -, Oceanul Arctic are de înfruntat provocările aduse de schimbările climatice.

sursa: totb.ro

Categorii: stiri america | 18.08.2015 No Comments »


Afisari: 1499

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design