Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Fructele aruncate la gunoi, transformate in imitatie de piele cu multiple utilizari

Risipa de hrană este o problemă majoră peste tot în lume, dar o echipă de tineri studenţi din Rotterdam, Olanda, ne arată că există şi soluţii creative pentru a combate acest fenomen.

Cum aproape 8.000 de tone de fructe sunt zilnic aruncate la gunoi în oraşul olandez, studenţii au decis să ia aceste fructe şi să le transforme în „piele”, adică un material ce se foloseşte pentru confecţionarea de genţi, portofele şi alte obiecte.

imitatie de piele

Studenţii învaţă la Willem de Kooning Academie şi s-au inspirat, în demersul lor, de o tehnică folosită de bucătari pentru a zdrobi, găti sau usca fructele, ca să obţină un anumit tip de produs; cei şase tineri implicaţi în proiect au dezvoltat un material inventat de ei, în baza acestei tehnici, care are o multitudine de utilizări, de la industria modei până la campaniile de conştientizare a publicului în legătură cu problema risipei de hrană.

Materialul astfel rezultat nu este foarte diferit de textura pielii (de animale), dar poate veni în variante diverse, în funcţie de tipul de fructe folosite. „Fiecare centimetru este unic. Este un material cu o structură clară şi textură definită, dar care diferă în funcţie de tipul de fruct utilizat”, explică unul dintre studenţii din echipă. Până acum, aceştia au creat diverse prototipuri de obiecte create din materialul inventat: geantă din mango, plasă de cumpărături din nectarine sau abajur de lampă din piersici.

Invenţia lor a stârnit interesul mai multor producători, între care şi o companie germană ce produce scaune din piele pentru mărci precum BMW şi Porsche.

Categorii: Alimentatie, Reciclare | 12.08.2015 No Comments »


Afisari: 1322

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design