Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Schimbarile climatice cauzeaza probleme de stomac

Fenomenele meteorologice extreme, care sunt tot mai probabile din cauza schimbărilor climatice, nu sunt dăunătoare doar în mod direct, ci pot avea efecte negative mai puţin evidente. De pildă, boala provocată de salmonella poate creşte odată cu temperaturi mai ridicate şi precipitaţii mai frecvente. Aceasta e concluzia unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Maryland.

probleme stomacaleCercetătorii s-au uitat la evenimentele meteorologice extreme – temperaturi neobişnuit de ridicate şi ploi abundente – din statul Maryland şi le-au comparat cu numărul de epidemii de salmonella. Aceştia au folosit date de la Maryland Foodborne Diseases Active Surveillance Network, un proiect finanţat de Centers for Disease Control, care monitorizează cazurile confirmate de boală. Astfel, au descoperit că atât ploile mai dese cât şi temperaturile mai ridicate sunt asociate cu mai multe epidemii de salmonella. Pentru oamenii care trăiesc în zonele de coastă, riscul de îmbolnăvire a fost chiar mai mare.
Bacteria apare în mod natural în trupurile animalelor şi poate contamina cu uşurinţă apa, solul şi culturile. Asta duce la îmbolnăvirea oamenilor. În fiecare an, în jur de 1.2 milioane de oameni se înbolnăvesc cu salmonella, iar simptomele bolii durează, de obicei, doar câteva zile. Cu toate acestea, în jur de 23.000 de cazuri pe an duc la spitalizare, iar 450 din ele se încheie cu deces.
O limitare a studiului este faptul că cercetătorii au luat în considerare doar o zonă geografică mică, aşa că nu există certitudinea că aceleaşi rezultate s-ar aplica şi în alte zone. Totuşi, vremea mai caldă şi mai umedă creează un mediu ideal de creştere pentru multe tipuri de bacterii, inclusiv agenţi patogeni cum ar fi salmonella.

sursa: green-report.ro

Categorii: Despre CO2 | 06.08.2015 No Comments »


Afisari: 905

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design