Calculeaza amprenta de carbon, Emisii CO2, incalzirea gloabala a planetei, ce poti face tu?, salveaza planeta prin lucruri mici

Albinele ar putea fi vaccinate impotriva poluarii

albinaÎn cadrul unei specii de albine toți membrii stupului sunt vaccinați în mod natrual de către regină, se arată într-un studiu realizat de o echipă de oamenii de știință americani și finlandezi. Plecând de la acest aspect, echipa își dorește să creeze un vaccin care să le ajute pe albine să reziste mai bine bolilor legate de poluarea mediului lor de viață.

Albinele lucrătoare care îi aduc reginei hrană îi transferă acesteia și patogeni care sunt digerați și legați de câte o proteină care este apoi transmisă prin fluxul circulator al reginei și către ouăle pe care le depune. Această formă de „vaccinare” a ouălor protejează viitoarele generații de albine împotriva bolilor dar, din păcate, nu le poate proteja și împotriva poluării antropice a mediului lor cu pesticide, una dintre principalele cauze ale scăderii populațiilor de albine.
Gro Amdam și Dalial Freitak doresc să obțină un vaccin care să le ajute pe albine să reziste mai bine bolilor legate de poluarea mediului lor de viață.

sursa: green-report.ro

Categorii: Despre CO2 | 04.08.2015 No Comments »


Afisari: 1016

Comentarii

proiect realizat sub amprenta:
bcr toyota alpha bank
initiatori:
credite bancare carduri bancare depozite bancare leasing
parteneri:
parteneri media:
jocuri fotbal jocuri fotbal
sustinem:
Cod Verde Case-Ecologice Stop CO2
 
web development by Filip NET
design by Olivia Design